Menu
 

Foto: "Menuets" ar kocertu dzimtajā Jūrmalā svin 55.jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Dzintaru koncertzālē ar skatītāju ovācijām, līdzi dziedāšanu un vairākkārtējiem hitu atkārtojumiem izskanēja grupas “Menuets” 55.jubilejas koncerts. Grupas dzimtajā pilsētā Jūrmalā koncertu apmeklēja arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.  Uz skatuves kāpa un kopā bija visi sākotnējie grupas dibinātāji pilnā sastāvā.

Jubilejas koncertprogrammā "Zelta 55" skanēja gan visu laiku skaistākās un populārākās "Menueta" dziesmas, kuru autors ir komponists Imants Kalniņš ("Viņi dejoja vienu vasaru", "Alvas zaldātiņi", "Dzeguzes balss", "Balāde par Johanu", "Dziesma, ar ko tu sāksies", "Četri balti krekli", "Viņi dejoja vienu vasaru" u.c.), gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

Grupā “ Menuets" joprojām muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Normunds Puriņš, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševics un Ikars Ruņģis.

Grupa “ Menuets” ir viena no slavenākajām Latvijas rokgrupām, kura kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja, turklāt šobrīd “Menuets” uzskatāma par vecāko grupu Latvijā. "Menueta" pirmā uzstāšanās notika 1968.gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici kopā ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā. “Menuets” 2023.gada vasarā un rudenī svin savus zelta 55 saviļņojot, aizkustinot un aicinot kopā izdziedāties no visas sirds.

Jubilejas gada koncerttūre turpināsies rudenī daudzviet Latvijas koncertzālēs: 7.oktobrī Ventspilī, 21.oktobrī Jēkabpilī, 28.oktobrī Ulbrokā, 12.novembrī Cēsīs, 19.novembrī Rēzeknē, 23.novembrī Ogrē un 26.novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī. Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.