Menu
 

Noteiktas ēdināšanas izmaksas un atbalsta saņemšanas kritēriji Ķekavas novada izglītojamajiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ņemot vērā grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos, Ķekavas novada dome noteikusi ēdināšanas izmaksas novada izglītības iestādēs un apstiprinājusi atbalsta sniegšanas kārtību ēdināšanas pakalpojuma apmaksai. No šī mācību gada atbalstu varēs saņemt arī kritērijiem atbilstošie izglītojamie, kas mācās ārpus Ķekavas novada teritorijas, informē pašvaldībā.

2023.gada 27.jūnijā ir veikts grozījums MK noteikumos Nr. 614 “Kārtība, kādā aprēķina, piešķir un izlieto valsts budžetā paredzētos līdzekļus izglītojamo ēdināšanai”. Saskaņā ar veikto grozījumu valsts budžeta apmērs vienam izglītojamajam valsts izglītības iestādēs ir 3,09 eiro dienā, bet pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs – 1,545 eiro dienā. Atbilstoši Izglītības likumam pašvaldība līdzfinansē sākumskolas izglītojamo ēdināšanu tādā pašā apmērā kā valsts.

Lai nodrošinātu vienādu atbalstu visiem Ķekavas novada izglītības iestāžu izglītojamajiem, kā arī sniegtu atbalstu izglītības iestāžu nodrošinātā ēdināšanas pakalpojuma apmaksai bērniem no daudzbērnu ģimenēm, kuri izglītību iegūst ārpus novada administratīvās teritorijas, Ķekavas novada dome noteikusi ēdināšanas izmaksas novada izglītības iestādēs.

No 2023.gada 1.septembra ēdināšanas izmaksas (ar PVN) Ķekavas novada izglītības iestādēs būs: 3,09 eiro par pusdienām 1.–4.klasē, 2,15 eiro par pusdienām 5.–12.klasē, 1,00 eiro par launagu 1.–12. klasē, 4,00 eiro par ēdienreizēm (brokastis, pusdienas un launags) pirmsskolas bērniem, vēsta pašvaldībā.

Ķekavas novadā deklarētie pirmsskolas, pamata vai vidējās izglītības programmu izglītojamie var saņemt pašvaldības atbalstu izglītības iestāžu nodrošināto ēdināšanas pakalpojumu apmaksai. Atbalstu 100% apmērā par pusdienu ēdienreizi pašvaldība sedz 1.–4. klašu skolēniem, kuri izglītību iegūst Ķekavas novadā. Savukārt piemaksu pusdienu izmaksām 50% apmērā var saņemt 5.–6. klašu skolēni, kuri mācās Ķekavas novada izglītības iestādēs, kā arī 7.–12. klašu audzēkņi no Ķekavas novada vispārizglītojošajām skolām un 5.–12. klašu skolēni, kas iegūst izglītību ārpus Ķekavas novada administratīvās teritorijas, ja izglītojamais ir no daudzbērnu ģimenes vai viņam noteikta invaliditāte.

Atbalstu 50% apmērā kā piemaksu pie ēdināšanas izmaksām var saņemt arī bērnudārzu audzēkņi, kas sasnieguši 5–6 gadu vecumu, kā arī 1,5–4 gadus veci bērnudārznieki ar invaliditāti vai kuru mājsaimniecība atbilst daudzbērnu ģimenes statusam. Tāpat piemaksa 50% apmērā pienākas nepilngadīgiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri mācās Ķekavas novada bērnudārzos vai iegūst pamatskolas vai vidusskolas (5.–12. klase) izglītību kādā no Ķekavas novada vispārizglītojošajām skolām, skaidro pašvaldībā.

Ja izglītojamais apmeklē novada pirmsskolas izglītības iestādi vai mācās pašvaldības vispārizglītojošo skolu 1.–6.klasē, iesniegums atbalsta saņemšanai nav nepieciešams. Ja izglītojamais mācās Ķekavas novada skolas 7.–12.klasē un ir no daudzbērnu ģimenes vai arī viņam noteikta invaliditāte, vecāks izglītības iestādes vadītājam iesniedz iesniegumu par atbalsta piešķiršanu. Savukārt, ja izglītojamais apmeklē izglītības iestādi ārpus Ķekavas novada teritorijas un atbilst kritērijiem piemaksas saņemšanai, vecāks iesniedz iesniegumu pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.