Menu
 

Mārupē diskutēs par mobilitātes izaicinājumiem Rīgas reģionā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - biedrība “Mārupes uzņēmēji” Ilustrācija - biedrība “Mārupes uzņēmēji”

Ar diskusiju “Mobilitātes izaicinājumi Rīgas reģionā” 9.septembrī plkst.12.00 aktīvās atpūtas parkā “JIP Mārupīte” tiks atklāts ikgadējais Mārupes Uzņēmēju festivāls.

Diskusijā piedalīsies valsts pārvaldes un Pierīgas pašvaldību vadošās amatpersonas, nevalstisko organizāciju pārstāvji un uzņēmēji, t.sk. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Māris Sprindžuks, Mārupes pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Ādažu pašvaldības domes priekšsēdētāja un Rīgas metropoles vadītāja Karīna Miķelsone, Rīgas domes Satiksmes departamenta vadība. Mārupes uzņēmēju festivālā būs apskatāma Mārupes uzņēmumu sasniegumu izstāde, notiks virkne aizraujošu un sportisku aktivitāšu, savukārt dienas noslēgumā, būs daudzpusīga muzikālā programma un grupas “Laika upe” koncerts.

“Rīgas metropole pēdējās dekādes laikā ir mainījusies līdz nepazīšanai – iedzīvotāju skaits Mārupes, Ādažu un Ķekavas novados, kā arī citur Pierīgā, pastāvīgi palielinās, pašvaldības iegulda gan izglītības, gan veselības aprūpes, gan fizisku ceļu infrastruktūrā, tomēr paliek sajūta, ka iedzīvotāju pārvietošanās un mobilitātes sistēma īsti nav mainījusies. Mobilitātes tēma ir arī starp Mārupes novada uzņēmēju prioritātēm, tāpēc diskusija ar teju visiem valsts un pašvaldību pārstāvjiem, kas atbild par saskaņotu mobilitātes problemātikas risināšanu Latvijā, būs lielisks ievads jau otrajam Mārupes uzņēmēju festivālam”, saka Silvestrs Savickis, biedrības “Mārupes uzņēmēji” valdes priekšsēdētājs.

Mārupes uzņēmēju festivāls ir ārtelpu aktivitāšu kopums, kura mērķis ir iepazīstināt novada iedzīvotājus un viesus ar Mārupes uzņēmējiem. Festivālā būs iespējam satikt un tuvāk iepazīst virkni novadā esošo uzņēmumu, t.sk. starptautisko īstermiņa un ilgtermiņa autonomas uzņēmumu “Avis”, loģistikas kompāniju “Beweship”, starptautisko lidostu “Rīga”, biroju tehnikas un kancelejas preču tirdzniecības un servisa uzņēmums “Rolling”, vides un dārzu labiekārtošanas uzņēmums “Gartens” un daudzus citus. Paralēli izstādei notiks uzņēmēju un novada jauniešu pludmales volejbola turnīrs, kura organizēšanu atbalsta pludmales sporta centrs “Rukki”, bet dienas noslēgumā būs daudzpusīga muzikālā programma, kuras kulminācija būs grupas “Laika upe” koncerts. Ieeja festivālā ir bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.