Menu
 

Turpinās pieteikumu pieņemšana dalībai klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursam "Ineses Galantes talanti"

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

"Ineses Galantes fonds" sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas docētājiem un ar "Nākotnes Atbalsta fonda" atbalstu atgādina par pieteikumu pieņemšanas termiņu dalībai jubilejas 10.starptautiskajā konkursā "Ineses Galantes talanti", informēja pasākuma rīkotāji.

Muzikālo priekšnesumu video un pretendentu anketas var iesniegt konkursa oficiālajā vietnē "inesesgalantestalanti.lv" līdz 16.oktobrim.

Piedalīties konkursā tiek aicināti vokālisti un mūziķi no visas pasaules, kas spēlē taustiņinstrumentus, stīgu instrumentus, pūšaminstrumentus vai sitaminstrumentus. Tāpat pieteikumus var iesniegt iepriekšējo konkursu laureāti un dalībnieki. Piedalīšanās ir bez maksas.

Konkurss tradicionāli norisināsies divos posmos: pirmajā kārtā žūrija vērtēs dalībnieku video pieteikumus un 30.oktobrī paziņos izpildītājus, kas būs iekļuvuši finālā. Šajā dienā oficiālajā vietnē sāksies arī sabiedrības balsojums, kas noteiks uzvarētāju nominācijā "Publikas simpātija" Konkursa fināls un laureātu apbalvošana notiks 26.novembrī.

Jubilejas konkursa "Ineses Galantes talanti" dalībniekus gaida naudas prēmijas, stipendijas, meistarklases ar slaveniem māksliniekiem un citas vērtīgas balvas no projekta partneriem un mecenātiem. Tāpat jauno talantu konkursa finālisti saņems ielūgumus dalībai ikgadējos muzikālajos notikumos, tostarp publikas iecienītajā festivālā "Summertime - aicina Inese Galante", kas notiek Jūrmalā, Doma baznīcā notiekošajā koncertā "Ziemassvētku prelūdija", kā arī citos Ineses Galantes fonda organizētajos prestižajos pasākumos.

"Ineses Galantes talanti" ir ilggadēja un plaša atbalsta programma jauniem talantīgiem solistiem un māksliniekiem, kuri izpilda dažādu žanru klasisko mūziku. Šā kultūras un sociālā projekta ietvaros Ineses Galantes fonds konkursa kārtībā meklē, attīsta un virza labākos izpildītājus, atbalstot bērnu un jauniešu interesi par mūzikas un kultūras pasākumiem, virzot to mākslinieciskās attīstības procesu un motivējot tos tālākai izvēlētā mūzikas virziena apguvei. Katru gadu konkursā piedalās līdz 300 dalībniekiem gan no Latvijas, gan arī citām pasaules valstīm. Pateicoties konkursa patroneses, operas dīvas Ineses Galantes personiskai iesaistei talantu attīstības programmā un jauno izpildītāju iespēju paplašināšanā, daudzi laureāti jau ar panākumiem iekaro pasaules skatuves.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.