Menu
 

Līdz 20.septembrim vēl ir iespēja pieteikties sociālajai stipendijai "Studētgods"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - IZM Ilustrācija - IZM

Visu kursu Latvijas augstskolu pilna laika klātienes bakalaura un koledžas līmeņa studējošie, kuri atbilst sociālās stipendijas “Studētgods” saņemšanas kritērijiem,  līdz 20. septembrim, izmantojot e-pakalpojumu “Studētgods”, var pieteikties stipendijai. Stipendijas apmērs  ir palielināts  no 160 eiro uz 175 eiro mēnesī, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Sākot ar 2021./2022.studiju gadu, sociālo stipendiju “Studētgods" 160 eiro apmērā 10 mēnešus gadā sāka piešķirt studējošajiem no daudzbērnu ģimenēm, kuri imatrikulēti 1.semestrī. No 2022. gada septembra “Studētgods” saņēmēju lokam pievienojās divas jaunas studējošo grupas – bāreņi un bez vecāku apgādības palikušie jaunieši un personas ar I vai II invaliditātes grupu, atgādina IZM.

Līdz ar to līdz šim stipendijai varēja pieteikties pilna laika klātienē studējošie koledžas un bakalaura studiju līmeņa 1. un 2. kursa studenti no daudzbērnu ģimenēm, bāreņi un bez vecāku apgādības palikušie un studējošie ar I un II grupas invaliditāti. Savukārt no 2023. gada septembra stipendijai var pieteikties jau visu kursu studējošie, stipendijas apmēram paaugstinoties uz 175 eiro.

Stipendijas saņemšanai noteikts sekmju slieksnis – piesakoties pirmajā semestrī, centralizēto eksāmenu rezultātiem optimālajā līmenī  matemātikā jābūt ne zemākiem par 30%, bet latviešu valodā ne zemākiem par 40%. Savukārt studiju laikā vidējai svērtajai atzīmei jābūt 6 un augstāk, studentam jābūt sekmīgam un bez akadēmiskiem parādiem. Kritēriji tiek pārskatīti reizi semestrī.

Paredzēts arī, ka turpmāk vienošanos par stipendiju administrēšanu ar augstākās izglītības iestādēm Izglītības un zinātnes ministrijas vietā slēgs Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Pēc IZM informācijas, pieteikties “Studētgods” stipendijai 2023./2024. mācību gadam var līdz 20. septembrim, izmantojot Latvija.lv pakalpojumu “Studētgods”. Lai pieteiktos “Studētgods” nav nepieciešams iesniegt izziņu par daudzbērnu ģimenes statusu vai invaliditāti, jo ir nodrošināta datu apmaiņa starp institūcijām.

Plašāka informācija par sociālo stipendiju Studētgods tīmekļa vietnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.