Menu
 

"Super Nova"/Salaspils futbolisti paliek "sausā" ceturto spēli pēc kārtas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Oļegs Baibakovs Foto – Oļegs Baibakovs

Latvijas virslīgas pastarīši sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti svētdien viesos pret futbola klubu “Tukums 2000”/”Telms” piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas, turklāt pēdējās četrās spēlēs viņi nav spējuši gūt nevienus vārtus. Raiba nedēļas nogale bijusi arī citiem Pierīgas futbola klubiem.

Tukuma un Salaspils futbolistu spēlē pirmais puslaiks pagāja bez nopietnas vārtu apdraudēšanas. Pēc pārtraukuma aktivizējās viesi, taču panākumus neguva un puslaika vidū pēc centrējuma soda laukumā ieaida ārtus. Izskaņā atkal centīgāki uzbrukumā bija salaspilieši, taču izvairīties no vēl viena “sausā” zaudējuma viņiem tā arī neizdevās – 0:1.

Virslīgas turnīra tabulā “SuperNova”/Salaspils futbolisti (8 punkti) no priekšpēdējās vietas atpaliek par 18 punktiem be reālām cerībām izglābties no izkrišanas uz pirmo līgu. Pirmās divas vietas ieņem “Riga FC” (71 p.) un RFS (68), kas sestdien nospēlēja neizšķirti 0:0, bet trešajā vietā ir Ķekavas “Auda” (45 p.), kas par punktu apsteidza “Valmiera FC” un par diviem punktiem FK “Liepāja”. Valmieriešiem gan ir spēle rezervē.

Sieviešu futbola līgā abas Pierīgas komandas nedēļas nogalē tika pie trim punktiem. FK “Olaine” mājas spēlē pret futbola klubu “Iecava” pirmā puslaika pirmajā pusē ar Nikolas Preijeres un Anželas Ļebedevas vārtu guvumiem izvirzījās vadībā 2:0, nākamajā pusstundā divus vārtus zaudēja, tomēr vēl viens Preijeres precīzais sitiens nodrošināja olainietēm uzvaru 3:2. Zīmīgi, ka šīs sezonas 16 spēlēs “Olaine” ne reizi nav nospēlējusi neizšķirti.

Savukārt Ķekavas “Auda” otro uzvaru sezonā guva pār tiešajām konkurentēm cīņā par sesto vietu SK “Super Nova” futbolistēm. Nikola Brahmane vārtus guva piecas minūtes pēc mača sākuma, bet Madara Ērika Paidere septiņas minūtes pirms beigām – 2:0.

Tabulā FK “Olaine” ar 36 punktiem 16 spēlēs ir trešajā pozīcijā aiz Liepājas Futbola skolas (41 p. 17 sp.) un SFK “Rīga” (38 p. 14 sp.) un par četriem punktiem apsteidz futbola skolu “Metta”. FK “Auda” ir sestajā pozīcijā (10 p. 15 sp.).

Krietni bēdīgāk Olaines futbolistiem veicas Nākotnes līgā, kur Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda svētdien savās mājās kapitulēja citai komandai, kas cīnās par vietas saglabāšanu pēc ranga otrā spēcīgākajā turnīrā nākamgad. FK “Dinamo Rīga” futbolisti otrajā puslaikā guva pa diviem vārtiem dažu minūšu laikā un sagādāja mājiniekiem zaudējumu 0:4. AFA “Olaine” tabulā noslīdējusi uz priekšpēdējo vietu (16 p. 19 sp.).

Citā Nākotnes līgas spēlē Salaspils stadionā futbola klubs “Beitar” ar 0:5 zaudēja Skanstes sporta kluba futbolistiem un faktiski atvadījās no cerībām pacīnīties par vietu virslīgā. Pirmās trīs vietas ieņem Grobiņas sporta centra komanda (49 p.), “Riga FC-2”, kas nepretendē uz virslīgu (48 p.) un Skanstes SK (47 p.).

Latvijas otrās līgas A grupas (par 1-8.vietu) spēlē Jaunmārupē retu zaudējumu šosezon savās mājās piedzīvojuši Mārupes sporta centra futbolisti, kuri līdervienību spēlē zaudēja vārtus otrā puslaika sākumā un pašās beigās un ar 0:2 piekāpās futbola klubam “Kalupe”. Tabulā mārupieši konkurentiem zaudē nu jau deviņus punktus, kaut aizvadījuši divas spēles mazāk.

B grupā (par 9.-16.vietu) FK “Salaspils” futbolisti Liepājā jau pirmajās 20 minūtēs ielaida trīs vārtus un ar 2:3 piekāpās futbola klubam “Karosta” – viesiem divreiz precīzi sita Maksims Puzikovs, bet Juris Macuks nerealizēja 11 metru soda sitienu. Savukārt FK “Ķekava/Auda” futbolisti, pateicoties diviem Riharda Grinaško un vienam Dāniela Āboliņa-Auzulejas golam, viesos ar 3:0 pieveica futbola klubu “Limbaži”.

Tabulā FK “Salaspils” ieņem otro (respektīvi desmito) vietu (17 p.) aiz FK “Karosta” (21 p.), bet ķekavieši ir ceturtie (14 p.).

Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā jeb Rīgas čempionātā uzvarētāju titulu un ceļazīmi uz trešās līgas finālturnīru divas kārtas pirms beigām nodrošinājusi Jaunatnes futbola kluba “Daugava”/Salaspils futbola skolas komanda, kas divu līdervienību cīņā ar 2:0 pārspēja futbola klubu “Union”. Abus vārtus pēdējās 12 minūtēs guva Nikita Lazarenko un Kārlis Miķelis Liepiņš.

Divās citās spēlēs ar Pierīgas klubu piedalīšanos “Upesciema Warriors” viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 ar FK RSU (vārtus guva Roberts Kārlis Prauliņš), bet FK “Union” svētdien vakarā sagrāva futbola klubu “Namejs” 9:1 un nodrošināja otro vietu, turklāt vienīgos vārtus ielaida pašās mača beigās (Edgaram Urbānam un Maksimam Ivanovam pa 3, Mārcim Skujam, Raivo Radziņam un Kirilam Aleksejevam pa 1).

Tabulā līderiem JFK “Daugava”/Salaspils FS ir 53 punkti un FK “Union” 46 punkti. Piektajā vietā ir AFA “Olaine-2” (37 p.), devītajā vietā “Upesciema Warriors” (17) un vienpadsmitajā Babītes sporta klubs (14).

Visbeidzot Sieviešu pirmās līgas spēlē par 7.-11.vietu FK “Sigulda” futbolistes savā laukumā ar 1:0 pārspēja Liepājas Futbola skolas otro komandu – vienīgos vārtus piecas minūtes pirms beigām guva Džeina Eglīte.

(papildināta ar 12.-15.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.