Logo
Drukāt šo lapu

Salaspils sporta skolas handbolisti ar uzvaru debitē Latvijas pirmajā līgā

Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Uzvaru dramatiskā galotnē savā pirmajā spēlē Latvijas pirmās līgas čempionātā izcīnījuši Salaspils sporta skolas jaunie handbolisti. Debijas reizē viņi ar vienu vārtu pārsvaru otrdien savās mājās pārspēja Murjāņu sporta ģimnāzijas otro komandu.

Salaspils sporta skolas vienībā treneru Lindas Bogdanovas un Nika Remesa vadībā pulcēti 15-19 gadus veci jaunieši, no kuriem iepriekšējā sezonā daļa spēlēja Latvijas jaunatnes čempionātā, bet daļa jau bija izmēģinājusi spēkus virslīgas komandā “Salaspils”, liecina Latvijas Handbola federācijas informācija. Pretī viņiem stājās vecuma ziņā līdzvērtīgi pretinieki.

Pirmajā puslaikā 9:6 bija lielākā starpība, ko ieguva kāda no komandām – šinī gadījumā salaspilieši, kuri vadībā bija lielāko daļu spēles laika, tomēr beigās pārsvaru nenosargāja (15:15). Otrā puslaika pirmajā pusē jau viesi ar 6:1 izrāvienu panāca “plus divi” (20:22), taču jau dažas minūtes vēlāk priekšā atkal bija Salaspils handbolisti (24:23).

Ar trim precīziem metieniem pēc kārtas mājinieki, sākoties pēdējām divām minūtēm, bija panākuši 29:27 savā labā, turklāt vēl arī kontrolēja bumbu uzbrukumā. Taču to nerealizēja, pēc tam kļūdījās vēlreiz, un pēdējās 20 sekundēs MSĢ komandai bija iespēja pēdējam uzbrukumam, lai panāktu neizšķirtu, tomēr viņu metienu atvairīja salaspiliešu vārtsargs – 29:28.

Uzvarētāju labā pa sešiem vārtiem guva Justs Vidzis un Rainers Gailums, četrus pievienoja Mārcis Karašovs.

2023./2024.gada sezonā Latvijas pirmajā līgā vīriešiem piedalās septiņas komandas – līdz ar Salaspils sporta skolu un MSĢ-2 vēl arī Ulbrokas sporta klubs, Ludzas sporta kluba “Latgols juniori, Ogres novada sporta centrs/HK Ogre”, “ZRHK Dobele/DSS” un “RPI-S”. Ulbrokas handbolisti sezonas atklāšanas spēlē ar 32:39 piekāpās ogrēniešiem.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024