Menu
 

Septiņās Latvijas pašvaldībās, arī Siguldas novadā, īstenos bezmaksas juridisko konsultāciju pilotprojektu

  • Autors:  LETA
Foto - Juridiskās palīdzības administrācija Foto - Juridiskās palīdzības administrācija

Septiņās Latvijas pašvaldībās - Aucē, Madonā, Kuldīgā, Liepājā, Ogrē, Rīgā un Siguldā, kā arī Mālpilī - no pirmdienas, 2.oktobra, līdz 8.decembrim tiks īstenots bezmaksas juridisko konsultāciju pilotprojekts, informēja Tieslietu ministrijas pārstāve Kristena Ansa.

Tieslietu ministrijas, Eiropas Padomes komisijas tiesu efektivitātei (CEPEJ) un Juridiskās palīdzības administrācijas kopīgi īstenotā projektā iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas saņemt sākotnēju konsultāciju par juridiskā veidā risināmiem jautājumiem.

Konsultācijas būs iespējams saņemt jautājumos, kas saistīti ar mantojumu, īpašumu un parādiem, dzīvokļa īri un darba attiecībām, ģimenes problēmām, kuras nav izdevies atrisināt saviem spēkiem, kā arī gadījumos, kad saņemtas vēstules no tiesām, valsts un pašvaldību iestādēm, par kuru saturu un nepieciešamo tālāko rīcību nav radusies skaidra izpratne vai pārliecība.

Konsultācijas sniegs pašvaldību sociālo dienestu, krīžu centru un nevalstisko organizāciju darbinieki, kā arī Latvijas Universitātes Juridiskās prakses un palīdzības centrs.

Plašāka informācija par konsultāciju saņemšanas laikiem un vietām būs pieejama Juridiskās palīdzības administrācijas interneta vietnē "jpa.gov.lv".

Eiropas Komisijas Tehniskā atbalsta instrumenta finansēto projektu īsteno Eiropas Padomes komisija tiesu efektivitātei (CEPEJ), sadarbībā ar Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta ģenerāldirektorātu.

Projektā atbalstu sākotnējās juridiskās palīdzības sniedzējiem nodrošina "Zvērinātu advokātu birojs CersJurkāns" SIA.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.