Menu
 

Robežsardze vidēji nedēļā sāk līdz desmit kriminālprocesus par nelegālās migrācijas organizēšanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Valsts robežsardze vidēji nedēļā sāk astoņus līdz desmit kriminālprocesus par nelegālās migrācijas organizēšanu gan par cilvēku pārvešanu pāri Latvijas robežai, gan par transportēšanu tālāk uz Eiropu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" informēja robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Pujāts uzsvēra, ka kopējais nelegālo migrantu spiediens uz Latvijas robežu nesamazinās un izaicinājumu robežsardzei pietiek. Vakar no nelegālas robežas šķērsošanas atturēti 146 migranti.

Nelegālo migrantu izcelsmes valstu ģeogrāfija esot ļoti plaša - viņi nāk no Afganistānas, Irākas, Irānas, Indijas un daudzām citām valstīm.

Robežsardzes vadītājs atkārtoti atzīmēja, ka šovasar vērojams, ka nelegālie migranti ir kļuvuši agresīvāki, lai arī agresīvi incidenti vēl neesot robežsardzes darba ikdiena.

Šogad robežsargi četras reizes pielietojuši šaujamieročus, lai apturētu automašīnas. Tāpat bijuši gadījumi, kad nelegālie migranti metuši robežsargiem ar akmeņiem.

Pujāts lēsa, ka daļa nelegālo migrantu ir ar militāru pieredzi, piemēram, redzams, ka viņi bojā ne tikai žogu, bet arī robežas tehnisko aprīkojumu.

Latvija noteikti neesot migrantu gala mērķis - pamatā viņi tēmējot uz Vāciju, kur grib izmantot patvēruma pieprasīšanas mehānismus, atzīmēja Pujāts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.