Menu
 

MKD šogad no darbinieku prasījumu garantiju fonda izmaksājis 1,1 miljonu eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Maksātnespējas kontroles dienests (MKD) šī gada deviņos mēnešos no darbinieku prasījumu garantiju fonda izmaksājis 1 108 514 eiro, informēja MKD.

Deviņos mēnešos MKD no darbinieku prasījumu garantiju fonda ir izmaksājis naudas līdzekļus 49 maksātnespējīgo uzņēmumu 601 darbinieka prasījumu apmierināšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa šogad bija 1842 eiro.

Pērnā gada deviņos mēnešos MKD no darbinieku prasījumu garantiju fonda izmaksāja naudas līdzekļus 495 363 eiro apmērā 40 maksātnespējīgo uzņēmumu 352 darbinieku prasījumu apmierināšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa pagājušā gada deviņos mēnešos bija 1407 eiro.

Kopā 2023.gada deviņos mēnešos pieņemti 813 lēmumi par darbinieku prasījumu apmierināšanu, tajā skaitā par atteikumu piešķirt naudas līdzekļus darbinieku prasījumu apmierināšanai, par labojumiem lēmumā un par administratīvās lietas izbeigšanu.

Šī gada deviņos mēnešos MKD darbinieku prasījumu garantiju fondā ir atguvis 553 792 eiro. 2022.gadā šajā pašā periodā MKD darbinieku prasījumu garantijas fondā atguva 281 256 eiro.

No darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem MKD apmierina darbinieku prasījumus saistībā ar darba samaksu, atlīdzību par ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, atlīdzību par cita veida apmaksātu prombūtni, atlaišanas pabalstu sakarā ar darba tiesisko attiecību izbeigšanos, kā arī kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.