Menu
 

Oktobrī īpašā akcijā varēs nodot nevajadzīgos tekstilizstrādājumus, arī Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No stilīga apģērba līdz tekstila atkritumiem ir tikai viens solis, atgādina SIA “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts”, kas sadarbībā ar lielveikalu tīklu “Rimi” aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties kampaņas “Stils–Tekstils” otrajā posmā un nodot liekos tekstilizstrādājumus savākšanas mašīnu izbraukumos vairākās Latvijas pilsētās.

Akcija norisināsies arī Pierīgā: 11.oktobrī tirdzniecības centrā “Apelsīns” Rīgas gatvē 5, Ādažos, 18.oktobrī Skolas ielā 4e, Salaspilī, un 25.oktobrī Daugavas ielā 31, Mārupē. Tekstila savākšanas busiņi piestās pie “Rimi” veikaliem no plkst.16.00 līdz 18.00.

Kampaņas “Stils–Tekstils” pirmajā posmā šī gada aprīlī šķirošanai nodoto tekstila atkritumu apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 15%, un kopumā kampaņas norises laikā savāktas 174 tonnas tekstila. Kampaņas rīkotāju mērķis ir arī otrajā posmā savākt vismaz tikpat lielu apjomu, mazinot vidē nonākušo tekstilatkritumu daudzumu, norāda akcijas organizatori.

Par katriem atnestajiem 5 kilogramiem tekstila – dāvanā gards našķis no “Rimi”, un katrā pilsētā starp visiem dalībniekiem, kuri būs aizpildījuši izlozes kartīti, tiks izlozēts viens “Rimi” dāvanu grozs. Tāpat visi akcijas dalībnieki, kuri būs aizpildījuši kartītes, piedalīsies izlozē, kurā varēs laimēt stilista un multimākslinieka Kašera jeb Kaspara Blūma-Blūmaņa privātu konsultāciju un iespēju izveidot jaunu vizuālo tēlu, kā arī dāvanu karti no apģērbu zīmola “Reserved”.

Vienlaikus kampaņas organizatori aicina Latvijas iedzīvotājus jau šobrīd izmantot pašreizējo atkritumu apsaimniekotāju nodrošināto tekstila dalītās vākšanas sistēmu un sašķiroto apģērbu, apavus un mājas tekstilu nodot speciālajos tekstila šķirošanas konteineros, kas pieejami daudzviet Latvijā. Visa informācija par tekstila šķirošanu, atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem, kā arī SIA “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļā punkta” sarkano tekstila šķirošanas konteineru adreses apkopotas kampaņas vietnē tekstils.lv, vēsta organizatori.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.