Menu
 

"Rail Baltica" Salaspils Intermodālā loģistikas centra projektēšanā saņemtas visas būvatļaujas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - "Eiropas Dzelzceļa līnijas" Vizualizācija - "Eiropas Dzelzceļa līnijas"

Topošajam Salaspils Intermodālajam loģistikas centram (SILC), kuram "Rail Baltica" projektā ir stratēģiski un ekonomiski svarīga nozīme, izsniegtas visas būvatļaujas un Valsts dzelzceļa tehniskajā inspekcijā saskaņots būvprojekts minimālajā sastāvā. SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" vēsta, ka SILC paredzēts kā būtisks kravu apstrādes punkts, kas nodrošinās gan dzelzceļa, gan autotransporta kravu apstrādi. Tas atradīsies netālu no Salaspils un būs galvenais Eiropas platuma sliežu dzelzceļa kravu apstrādes centrs Latvijā.

SILC vieta izvēlēta Salaspils novadā, jo tā nodrošina ērtu savienojumu ar esošo 1520 mm un jauno 1435 mm platuma dzelzceļa sistēmu, kā arī atrodas valsts nozīmes autoceļu A6, A4 un P5 krustpunktā. SILC atradīsies 15 minūšu attālumā no Šķirotavas stacijas – vadošā 1520 mm sliežu platuma dzelzceļa kravu apstrādes centra Latvijā un nepilnas stundas brauciena attālumā no Rīgas brīvostas – lielākās konteineru ostas Baltijas valstīs.

Tā priekšrocības arī ir netālu esošais dzelzceļa pieturas punkts “Saulkalne”, apvidū jau šobrīd attīstīta rūpniecība un loģistika, tuvumā esošās zemā, vidējā un augstsprieguma elektrības pārvades līnijas, gāzes infrastruktūra, kā arī SILC apkārtnē pieejamās teritorijas Salaspils un Ogres novados turpmākai rūpniecības un loģistikas uzņēmumu attīstībai.

SILC teritorijā paredzēta konteinerizēto kravu apstrāde, to īstermiņa uzglabāšana, pārkraušana (gan starp 1435 mm un 1520 mm platuma sliežu sastāviem, gan no dzelzceļa uz autotransportu), kā arī kravas auto puspiekabju apstrāde un turpmāki pārvadājumi specializētajos vilcienu vagonos.

SILC tiek projektēta tāda nepieciešamā infrastruktūra kā dzelzceļš, arī pievedceļi un vagonu apstrādes parks,  konteineru apstrādes un uzglabāšanas zonas, puspiekabju pārvadājumu nodrošināšanai nepieciešamās apstrādes zonas, pagaidu stāvvietas kravas autotransportam, administratīvās un funkcionālās ēkas darbiniekiem un klientiem, piekļuves kontroles ēkas pie ceļu savienojumiem, speciālo kravu apstrādes zona, ūdens attīrīšanas iekārtas, kā arī cita nepieciešamā infrastruktūra pilnvērtīgai termināļa darbībai. Uzņēmējdarbības attīstīšanai un darba vietu radīšanai SILC teritorijā un tās tuvumā komersantiem būs arī iespēja attīstīt savas ražotnes un noliktavas.

Atbilstoši šī brīža risinājumiem, SILC teritorija ar "Rail Baltica" pamatlīniju robežosies 7 kilometru garumā un varētu aizņemt aptuveni 200 hektāru lielu platību. Šobrīd tiek veikta SILC risinājumu optimizācija un detalizētāka projektēšana, kuru plānots pabeigt 2024.gada nogalē. Tuvākajā laikā tiks pabeigta arī šī nozīmīgā objekta ārējo robežu nospraušana un, pamatojoties uz to, uzsākta nekustamo īpašumu atsavināšana un kravu termināļa būvniecībai nepieciešamo īpašumu tirgus vērtības un kompensējamo zaudējumu noteikšana.

Būvprojektēšanu Eiropas Dzelzceļa līnijas uzdevumā veic Latvijas un Itālijas uzņēmumu apvienība – SIA "BRD projekts" un Itālijā dibināts inženieru uzņēmums "Sintagma Srl", noslēgtais līgums ar projektētāju paredz arī autoruzraudzību līdz termināļa nodošanai ekspluatācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.