Menu
 

ATD: Vilcienu pietura "Inčupe" nākamnedēļ netiks slēgta

  • Autors:  LETA
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

VAS "Latvijas dzelzceļš" vilcienu pietura "Inčupe" no pirmdienas, 16.oktobra, netiks slēgta, un vilcienu apstāšanās saraksts pieturvietā nemainīsies, norāda Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji, noraidot izskanējušo informāciju par to, ka vilcieni pieturā nepieturēs jau no nākamās nedēļas.

ATD precizē ka, ņemot vērā saņemtos iesniegumus, Sabiedriskā transporta padome ir uzdevusi ATD un Rīgas plānošanas reģionam atkārtoti, tajā skaitā dabā, novērtēt iedzīvotāju piekļuves iespējas sabiedriskajam transportam un sniegt ziņojumu nākamajā Sabiedriskā transporta padomes sēdē.

Pēc ziņojuma izskatīšanas Sabiedriskā transporta padome lems vilcienu pieturas "Inčupe" turpmāko virzību un iespējamajiem risinājumiem, norāda ATD.

Jau ziņots, ka septembrī sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" tika sākta parakstu vākšana par Inčupes apkaimes iedzīvotājiem pieejamas dzelzceļa stacijas nodrošināšanu.

Transporta jomas eksperti kritizējuši šo lēmumu kā stratēģiski netālredzīgu soli, jo tas kopumā mazinās cilvēku vēlmi izmantot dzelzceļu, lai gan Pierīgā šim transporta veidam būtu jākļūst par dominējošo.

Tāpat ziņots, ka līdz 2023.gada beigām VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) modernizēs 48 paaugstinātās pasažieru platformas un ar tām saistīto infrastruktūru dzelzceļa iecirkņos Rīga-Krustpils, Rīga-Skulte, Rīga-Tukums un Rīga-Jelgava.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.