Menu
 

Siguldas skolu audzēkņi sacenšas zināšanās par vidi un atkritumu šķirošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” kampaņas “Zaļie kaimiņi” ietvaros Siguldas skolās no šā gada 3.oktobra līdz 30.novembrim īsteno konkursu “Šķiro un izglāb zemi”, kurā bērni un jaunieši aicināti mēroties zināšanās par atkritumu šķirošanu.

Konkursa “Šķiro un izglāb zemi” mērķis ir veicināt skolēnu, izglītības iestāžu mācībspēku un visas sabiedrības zināšanas un izpratni par atkritumu šķirošanas un videi draudzīgas rīcības nozīmi. Konkurss notiek skolēniem saistošā veidā – elektroniski aizpildot anketu par atkritumu šķirošanu un otrreizējo pārstrādi. Katru nedēļu citā izglītības iestādē Siguldas pilsētā, Allažu, Mores un Mālpils pagastā tiks izvietots citplanētieša manekens, uz kura atrodas QR kods, kur pieejams konkursa uzdevums.

Uzvarētājus katras nedēļas otrdienā katrā skolā paziņos izglītības iestādes ārpus klases darba organizators. Konkursā izlozes veidā tiks apbalvoti 10 skolēni no katras skolas, kas pareizi aizpildījuši aptauju. Konkursa beigās no katras skolas tiks izlozēts viens skolēns, kurš laimēs kino biļetes sev un trīs draugiem.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” un “Latvijas Zaļais punkts” atgādina par atkritumu šķirošanas nozīmi ikdienā. Iedzīvotājiem visā Latvijā jau šobrīd ir iespēja gan publiskās vietās, gan individuāli šķirot dažāda veida iepakojumu, stikla taru un daudzviet, tostarp Siguldā un tuvējos novados, arī bioloģiski noārdāmos atkritumus.

Tāpat ikviens var bez maksas nodot veco elektrotehniku, ko iespējams nogādāt uz kādu no Latvijā vairāk nekā 70 atkritumu šķirošanas laukumiem vai ievietot specializētās šķirošanas kastēs baterijām un mazajai tehnikai, kas izvietotas tirdzniecības vietās. Šķirot iespējams arī tekstilizstrādājumus, spuldzes un daudz cita veida atkritumu, kas tiek radīti ikdienā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.