Menu
 

Aicina pievienoties talkai Ķemeru Nacionālajā parkā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina ikvienu interesentu 27.oktobrī plkst.15.00 piedalīties talkā Ķemeru Nacionālā parka Jaunķemeru pludmalē. Talkas galvenais uzdevums būs atbrīvot kāpas no krokainās rozes – invazīvās sugas, kas pakāpeniski pārņem teritoriju.

"Cilvēki nereti jauc krokaino rozi ar mežrozīti. Un maldīgi uzskata, ka krokainā roze izdaiļo pludmali. Patiesībā šis augs ir Latvijas dabas melnajā sarakstā, kas augot izplešas, nereti izaug divu metru augstumā, pārņem skaisto pludmaļu kāpas un nomāc vietējās sugas. Cīņā ar šo augu palīdz regulāra dzinumu ierobežošana vai izrakšana," norādījusi Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru Nacionālā parka dabas centra vadītāja Agnese Balandiņa.

"Ierobežot lielas audzes ir sarežģīti, un tas prasa vairākus gadus neatlaidīga darba. Taču noteikti ir vērts mēģināt atkarot kāpu teritorijas. Tādēļ aicinām pēc iespējas vairāk talciniekus un viņu ģimenes pievienoties šai talkai, skolēnu brīvlaika un Jūrmalas ekskursiju nedēļā izkustēties un paveikt labus darbus dabai."

Dalība talkā jāpiesaka, aizpildot pieteikuma anketu. Precīzāka informācija par tikšanās vietu tiks izsūtīta reģistrētajiem dalībniekiem. Rīkotāji aicina ģērbties ērti, izvēlēties apavus un apģērbu atbilstoši laikapstākļiem un krūmu izvākšanas darbiem. Cimdi un darbarīki tiks nodrošināti. Pēc talkošanas ikvienam talkas dalībniekam būs pieejama maltīte brīvā dabā un izzinošas aktivitātes kopā ar Ķemeru Nacionālā parka dabas centru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.