Menu
 

Pirmo reizi visā Ķekavas novadā vienoti varēs bez maksas nodot elektrotehniku, tekstilu un lielgabarīta atkritumus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirmo reizi visā Ķekavas novadā 25.novembrī bez maksas varēs nodot elektrotehniku, tekstilu un lielgabarīta atkritumus, mājaslapā informē novada pašvaldība.

Atkritumu apsaimniekotājs "CleanR" un ražotāju atbildības sistēmas uzņēmums "Zaļā josta" Ķekavas novadā rīko Tīrmājas akciju, aicinot iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no sev liekās un nokalpojušās elektrotehnikas, tekstila un lielgabarīta atkritumiem.

Lai varētu piedalīties akcijā, Ķekavas novada iedzīvotājiem iepriekš jāpiesakās, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plānots nodot. Pieteikumi tiks pieņemti no 14.novembra līdz 21.novembrim.

Iedzīvotājiem visi Tīrmājas akcijā nododamie priekšmeti jānovieto pieejamā vietā ārpus privātīpašuma teritorijas vai pie atkritumu konteineriem daudzdzīvokļu māju pagalmā līdz 25.novembra plkst.7 rītā.

Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni. Varēs nodot tekstilu, piemēram, apģērbu, gultasveļu, aizkarus, dvieļus, kā arī lielgabarīta atkritumus - gulta, krēslus, paklājus, bērnu ratus.

Elektrotehniku nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, jo tā izgatavota no dažādiem metāliem, tostarp toksiskiem smagajiem metāliem, kā arī no plastmasas. 

Ja bīstamie atkritumi nonāk vidē, tie var piesārņot gruntsūdeņus un apdraudēt veselību. Savukārt "CleanR" pārstrādes punktos nodotās ierīces izjauc un sašķiro atbilstoši komponentēm, tās tiek pārstrādātas, lai pēc tam atkal izmantotu ražošanā.

Nododamajam tekstilam jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli izlabot. Ķekavas novada iedzīvotāji tekstilu var nodot gan Tīrmājas akcijā, gan atstāt to kādā no tekstila konteineriem.

Iepriekš šādas akcijas nenotika vienoti visā novadā, jo kādreizējā Baldones novada teritorijā atkritumu apsaimniekošanu nodrošināja cits uzņēmums - Ogres SIA "Marss".

Savukārt no šī gada 1.novembra arī Baldonē un Baldones pagastā atkritumu apsaimniekošanu nodrošinās SIA "CleanR".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.