Menu
 

Aktieris Sandis Krapāns gribētu dzīvot laikā, kad nebija interneta Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

28.oktobrī Ogres teātrī notiks pirmais pasākums latviešu lugu lasījumu ciklā “Prologs izrādei”, kas organizēts sadarbībā ar Dramaturgu asociāciju.

Dramaturģes Birutas Zujānes vadībā un Dramaturgu asociācijas paspārnē ir izdoti jau trīs mūsdienu latviešu autoru lugu krājumi – “Cilvēkzvērs” (2020), “Cilvēktīkls” (2021), “Cilvēkspārns” (2022) – un top ceturtais (“Cilvēksvelme”). Ogres teātra un Dramaturgu asociācijas sadarbībā vairākas no krājumā “Cilvēksvelme” iekļautajām lugām visas sezonas garumā satiksies ar skatītājiem uz Ogres teātra skatuves.

“Iestudējot izrādi, nozīmīgs ir brīdis, kad aktieri izlasa lugu pa lomām un pēc tam jau sāk to pārvērst darbībā. Jau šajā brīdī viņi savā fantāzijā un iztēlē sāk sajust, kā teksts atdzīvosies izrādē. Tieši šo brīdi pirms mēs piedāvājam izjust kopā ar mums un, protams, iepazīt jaunus vārdus latviešu dramaturģijā, jaunas, iespējams, vēl nespēlētas lugas, sajust jaunas, vēl nebijušas emocijas,” par pasākuma ieceri stāsta Ogres teātra režisors Jānis Kaijaks.

28.oktobrī ciklā “Prologs izrādei” tiks lasītas:

1) Elizabetes Haferes luga “Gadsimta lapsu medības” (2018). Kad nelielā lauku apvidū tuvu kaimiņos dzīvo trīs sievietes un divi vīrieši, ir skaidrs, ka līdzās draudzībai pastāv aprunāšana, līdzās mīlestībai – noslēpumi, līdzās ikdienas darbiem – dažādas likstas un ķibeles. Lomās: Lauma Straume, Daiga Krūmiņa, Sarmīte Krauze un Jānis Kaijaks;

2) Egīla Šņores luga “Uzminēt vārdu jeb Nacionālā kalendāra īpatnības” (2023). Nevienai nācijai nav tik daudz vārdadienu kā latviešiem. Ko ar to darīt? Autora humora izjūta, dzīves pieredze un meistarība it kā triviālo stāstu par četrdesmitgadnieku krīzi un problēmām atklāj ar gudru, ironisku un reizē lirisku skatījumu. Lomās: Katrīna Anna Ozoliņa, Arturs Mālnieks, Ieva Mora un Sandis Krapāns.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Lēcis ar izpletni.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Dēla ierašanās šajā pasaulē.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Brīvības sajūta.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Nosacīti veselīgie ieradumi – ekstrēmie sporta veidi.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Tabakas izstrādājumi.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Netērēt laiku un teikt ko domā.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Iesaku lasīt vairāk.

Kādu mūziku klausāties?
Tas atkarīgs no garastāvokļa.

Jūsu nepraktiskākais spontānais pirkums?
Man tādu nav, tas ir sievas pienākums.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Laikā, kad nebija interneta. Gribas ticēt, ka tad bija vairāk laika apstāties un padomāt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.