Menu
 

Pārtikas ražotāji aicina parūpēties par drošu loģistiku pārtikas ziedojumiem uz Ukrainu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pēc Zemkopības ministrijas un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas aicinājuma atsaukušies vairāki desmiti pārtikas nozares uzņēmumu, kas nekavējoties gatavi Ukrainai ziedot dažādus pārtikas produktus.

“Gan lieli, gan vidēji, gan mazi pārtikas ražotāji ir gatavi sniegt savu atbalstu, ziedot pārtiku Ukrainas iedzīvotājiem. Latvijas pārtikas ražotāji ir gatavi nodrošināt produktus, kas šobrīd ir visnepieciešamākie, tāpat nozare gatava nodrošināt Ukrainas bēgļus ar darba vietām,” pavēstīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Pārtikas koncerns “Food Union” Ukrainas iedzīvotājiem jau ziedojis 26 tonnas pārtikas produktu un ir gatavs veikt vēl vairākus apjomīgus pārtikas kravu sūtījumus. Savukārt ceturtdien ceļu uz Ukrainu sāk “Dobeles dzirnavnieka” pirmais pārtikas ziedojums Ukrainas iedzīvotājiem – vairāk nekā 40 tonnas dažādu pārtikas produktu. Arī “Dobeles dzirnavnieks” turpinās sniegt ilgtermiņa atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem līdz pat kara beigām un arī pēc tam, lai palīdzētu valstij atkopties no kara sekām.

“Pārtikas ražotāji ir gatavi sniegt visu iespējamo atbalstu gan ar pārtikas kravu ziedojumiem, gan nodarbināšanu un bēgļu izmitināšanu. Pašlaik svarīgākais jautājums, lai būtu nodrošinātas iespējas, kāds drošs zaļais koridors, lai šie pārtikas sūtījumi nonāktu līdz galamērķim, nevis apstātos uz Ukrainas robežas. Lūdzam Latvijas valsti parūpēties par drošām piegādēm, lai pārtikas ziedojumu kravas Ukrainas iedzīvotājus sasniegtu iespējami ātrāk,” aicina I. Šure.

Atbalstu ar savu saražoto produkciju līdztekus “Food Union” (“Rīgas Piena kombināts”) un “Dobeles dzirnavniekam” gatavi sniegt tādi uzņēmumi kā “Karavela”, “Brīvais vilnis”, “Cido”, “Lat Eko Food” (“Rūdolfs”) un daudzi citi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.