Menu
 

LPS aicina Finanšu ministriju mainīt pašvaldību aizņemšanās nosacījumus

  • Autors:  LETA
Foto - LPS Foto - LPS

Trešdien notikušajās sarunās Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicināja Finanšu ministriju (FM) mainīt pašvaldību aizņemšanās nosacījumus.

Šodien ar FM pārrunātas pašvaldību aizņemšanās iespējas prioritārajiem projektiem. Viens no jautājumiem, kam tiks meklēti kopīgi risinājumi, ir pašvaldību līdzfinansējums. Pēc LPS domām tādam nevajadzētu būt vispār, savukārt FM patlaban iekļāvusi nosacījumu par 25% līdzfinansējumu no pašvaldības budžeta.

LPS arī aicināja Finanšu ministriju nesamazināt speciālo dotāciju pašvaldību izlīdzināšanas fondā, jo pašvaldībām būtiski pieaug uzturēšanas izdevumi, kas saistīti gan ar komunālajiem pakalpojumiem, algu izmaksu, aizņēmumu procentu pieaugumu, pakalpojumiem, kā arī energoresursiem, kur situācija nav ilgtermiņā prognozējama.

LPS joprojām uzstāj uz nepieciešamību mainīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporciju, palielinot pašvaldību budžetā ieskaitāmo daļu līdz vismaz 80%. Šis jautājums arī šogad paliks kā pušu atsevišķi viedokļi jeb nevienošanās.

Kā norāda LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, ar vienošanās un domstarpību protokola parakstīšanu netikšot pielikts punkts pašvaldību vajadzību risināšanai. Darbs turpināsies, un atsevišķi aktuālie jautājumi tiks skatīti citos LPS un Ministru kabineta sadarbības formātos. 

Līdz LPS domes sēdei vēl turpināsies darba sarunas ar Finanšu ministriju pie vienošanās un domstarpību protokola jautājumiem.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.