Logo
Drukāt šo lapu

Skolu kausā volejbolā mārupiešiem sudrabs, siguldiešiem bronza

Foto - Artūrs Stiebriņš Foto - Artūrs Stiebriņš

Svētdien “Skonto” hallē Rīgā ar 128 komandu piedalīšanos vienlaikus uz 16 laukumiem aizritēja Skolu kausa jeb "top! kauss 2023" finālsacensības volejbolā. Septiņu stundu ilgajās finālsacensībās tika aizvadītas 536 spēles. Iespaidīgajā konkurencē godalgotās vietas izcīnīja arī divas Pierīgas skolu komandas.

Sacensības  notika četrās vecuma grupās: 1.grupa – vidusskolas zēni (2003.-2006. gadā dzimušie), 2.grupa – vidusskolas meitenes (2003.-2006.g.dz.), 3.grupa – pamatskolas zēni (2007.-2010.g.dz.) un 4.grupa – pamatskolas meitenes (2007.-2010.g.dz.). Finālturnīrā startēja pa 32 komandām katrā  grupā, kas iepriekš sekmīgi bija aizvadījušas atlases sacensības.

Kā liecina Latvijas Volejbola federācijas informācija, no Pierīgas skolu komandām vislabāk veicās Jaunmārupes pamatskolas puišiem (skolotājs Mārtiņš Januševskis), kuri izcīnīja otro vietu 3.grupas turnīrā, un Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešiem (skolotājs Ralfs Knēža), kuri ierindojās trešajā vietā 1.grupā. Par finālsacensību uzvarētājiem kļuva Jēkabpils Valsts ģimnāzija (1.grupa), Āgenskalna Valsts ģimnāzija (2.grupa), Dundagas vidusskola (3.grupa) un Kuldīgas Centra vidusskola (4.grupa).

Laureāti saņēma kausu, medaļas, diplomus un kliņģeri, kā arī dažādus citus labumus – dāvanu kartes no veikalu tīkla "top!", Minhauzena muzeja dāvanu kartes, “Smiltenes piena” siera bumbas, dāvanas no Dzelmes deju studijas, “Zelta rieksts” dāvanas, sporta zīmola “Joma” dāvanu kartes 150 eiro vērtībā, “MD Viktorīnas” dāvanu kartes.

Apbalvošanas ceremonijā ar īpašu balvu tika sveikta Siguldas Valsts ģimnāzija, kas bija skola ar vislielāko komandu skaitu atlases sacensībās (28). Paldies tika teikts arī visiem komandu sporta skolotājiem, pasniedzot sporta somas.

Finālsacensībās 1.grupā un 2.grupā dalībnieku vidū vēl bija Mārupes Valsts ģimnāzijas un Siguldas Valsts ģimnāzijas komandas, 3.grupā – Siguldas Valsts ģimnāzijas un Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas vienības, bet 4.grupā – Mārupes Valsts ģimnāzijas, Krimuldas vidusskolas, Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas un Saulkrastu novada vidusskolas volejbolistes.

Līdz ar cīņām volejbola laukumos jaunieši varēja izmēģināt arī citas organizatoru un partneru sarūpētās nodarbes. Ar neizsīkstošu enerģiju visas dienas garumā jauniešus par notikumiem laukumā un ārpus tā informēja un izklaidēja Jānis Pētersons no grupas “Citi zēni”. Aktivitātes drošības jomā piedāvāja Valsts Robežsardzes koledža, Valsts policija, Jaunsardzes centrs un Latvijas Drošāka interneta centrs. Latvijas Universitātes stendā varēja uzzināt arī par volejbola trenera profesijas apgūšanu.

Darbojās radošās darbnīcas kreklu apgleznošanā, piekariņu un aproču veidošanā. Izklaides iespējas pavēra arkādes jeb retro spēles, seju apgleznošana un mirkļu iemūžināšana atraktīvajā foto stendā, bet iluzionists Valdemārs Weiss ļāva mācīties drošos trikus. Sportiskās aktivitātes piedāvāja dullā stafete ar dažādiem uzdevumiem un iespēju nopelnīt 10 eiro dāvanu karti no veikalu tīkla "top!". Par muzikālo pārsteigumu parūpējās “Brīvrunu projekts” – pirmais un vienīgais repa improvizācijas teātris Latvijā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024