Logo
Drukāt šo lapu

Par iespējamu seksuālu vardarbību pret bērnu aizturēts Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvests

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu kriminālpolicija aprīlī aizturējusi Romas katoļu baznīcas Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu, informēja Valsts policija.

Vērtējot izmeklējamā noziedzīgā nodarījuma raksturu, policija aicina atsaukties jebkuru personu, tostarp draudzes locekļus, kuriem ir aizdomas, ka viņi vai viņu bērni varētu būt cietuši no konkrētās personas iespējamām pretlikumīgām darbībām un nekavējoties vērsties policijā.

Ar policiju iespējams sazināties, zvanot pa tālruņa numuru 67829204 vai 110.

Ņemot vērā, ka izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, pašlaik izmeklēšanas interesēs policija plašākus komentārus nesniegs.

Priesterim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Rīgas Svētā Alberta draudzes mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka pašlaik draudzē kalpo trīs Mazāko Brāļu Kapucīnu tēvi - priesteri tēvs Vitolds, tēvs Jāzeps un draudzes prāvests Krišjānis Dambergs.

Kā liecina trešdien publiskotā informācija portālā "katolis.lv", katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs par Rīgas Svētā Alberta draudzes administratoru iecēlis tēvi Jāni Savicki, jo Dambergs atbrīvots no draudzes prāvesta pienākumiem un nebūs arī Misionārā semināra jaunajai evaņģelizācijai "Redemptoris Mater" garīgais tēvs.

Pēdējos gados šis nav vienīgais gadījums Latvijā, kur mācītājiem tiek inkriminēti seksuāla seksuāla rakstura noziegumi. Patlaban par seksuāla seksuāla rakstura noziegumu kopā ar vēl vienu vīrietis apsūdzēts Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa un viņa lietu Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 12.maijā.

Saskaņā ar apsūdzību noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2017. līdz 2018.gadam.

Pērn vasarā Latvijas Radio vēstīja, ka aizdomās par seksuāla noziegumu Talsu novadā varētu būt aizturēts bijušais Talsu baptistu draudzes mācītājs, kurš pirms vairākiem gadiem bijis arī Talsu novada sociālā dienesta dienas centra vadītājs.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024