Menu
 

Ķekavā un Baložos no jūnija būs zemāki siltumenerģijas tarifi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus siltumapgādes komersantiem. Ar 1.jūniju siltumenerģijas tarifi būs zemāki arī Ķekavā un Baložos.

Ķekavā no 1.jūnija siltumenerģijas tarifs būs par 54,9% zemāks, un tas būs 94,06 EUR/MWh līdzšinējo 208,59 EUR/MWh vietā. Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam. Beidzoties iepriekšējam dabasgāzes piegādes līgumam, SIA "Ķekavas nami" izsludināja publisko iepirkumu, noslēdzot jaunu dabasgāzes piegādes līgumu ar zemāku cenu.

Baložos no 1.jūnija siltumenerģijas tarifs samazināsies par 7,2%, un tas būs 145,24 EUR/MWh. Siltumenerģijas tarifa izmaiņas saistītas ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumu. Komersants siltumenerģiju iepērk no siltumenerģijas ražotāja – SIA "Baložu siltums", kam SPRK apstiprinājusi par 8,1% zemāku siltumenerģijas ražošanas tarifu.

"Lai arī apkures sezona ir noslēgusies, māju apsaimniekotāji siltumenerģiju turpina izmantot aukstā ūdens uzsildīšanai, nodrošinot māju iedzīvotājus ar karstā ūdens padevi. Tamdēļ pozitīvi vērtējam siltumenerģijas tarifu samazināšanos arī vasaras mēnešos, ņemot vērā, ka karstā ūdens sagatavošanas maksas aprēķinā piemēro SPRK apstiprinātos siltumenerģijas gala tarifus," skaidro SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu komersanti iesnieguši laikā no 21.aprīļa līdz 27.aprīlim. SPRK, izvērtējot komersantu iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.