Menu
 

Valsts policija aicina atsaukties aculieciniekus huligāniskām darbībām Majoru pludmalē Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas aicina atsaukties tās personas, kuras ir bijušas notikuma aculiecinieki šī gada 16.jūlija huligāniskajām darbībām Jūrmalā, Majoru pludmalē pretī Teātra ielai ap pulksten 16.10. Kā arī aicina atsaukties tās personas, kuras notikuma vietā un laikā huligānisku darbību dēļ bija spiestas pārtraukt vai atteikties no atpūtas.

Policija aicina personas pieteikties sūtot elektronisku paziņojumu ar savu kontaktinformāciju Jūrmalas iecirkņa amatpersonām uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai telefoniski zvanot pa tālruni 67075111 vai 110.

Kā iepriekš informēja Jūrmalas pašvaldības policija, 16.jūlijā tika saņemta informācija, ka Majoru pludmalē atrodas vairākas personas, iespējams, alkohola reibumā, kuras pārkāpj sabiedrisko kārtību, spēlē futbolu, ar bumbu trāpot citiem pludmales apmeklētājiem, un klaji ignorē citu atpūtnieku lūgumus to pārtraukt.

Ierodoties notikuma vietā, Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki sastapuši personas, kuras atbilda iepriekš sniegtajam aprakstam. Jūrmalas pašvaldības policijas inspektore personām izteikusi aizrādījumu un lūgusi ievērot sabiedrisko kārtību. Personas uz lūgumu nav reaģējušas, lamājušās necenzētiem vārdiem un mērķtiecīgi centušās izraisīt konfliktu ar pašvaldības policijas darbiniekiem.

Personas atkārtoti tikušas aicinātas pārtraukt pretlikumīgās darbības. Arī šos aicinājumus tās ignorēja, un konfliktā pret policijas darbiniekiem iesaistījās vēl vairāki kompānijas dalībnieki, kuri izturējās klaji agresīvi. Personas provocēja policijas darbiniekus un nepildīja viņu likumīgās prasības.

Ņemot vērā, ka konfliktējošajā pusē bija iesaistītas vairākas agresīvi noskaņotas personas un konflikts notika blīvi apmeklētā pludmales nogabalā, tika piesaistīti citi policijas papildspēki, tajā skaitā Valsts policijas darbinieki. Konflikta eskalācija tika lokalizēta, vienlaikus rūpējoties arī par citu pludmales apmeklētāju, tostarp bērnu, drošību. Pret vienu no personām, kura nepakļāvās vairākkārtējām policijas darbinieku likumīgajām prasībām, tika pielietoti piespiedu līdzekļi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.