Menu
 

LNKC izsludina pieteikšanos Tradicionālās kultūras izcilības balvai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LNKC Foto - LNKC

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) līdz 22.septembrim aicina Tradicionālās kultūras izcilības balvai pieteikt tautas mūzikas kapelas un tautas mūzikas grupas.

Tradicionālās kultūras izcilības balva ir īpašs Latvijas Nacionālā kultūras centra apbalvojums individuālai izcilībai vai mākslinieciskajam kolektīvam par sevišķiem nopelniem vai būtisku ieguldījumu sava novada vai pilsētas kultūrvides veidošanā un uzturēšanā. Šogad tradicionālās kultūras izcilības balva tiks pasniegta tautas mūzikas nozarē – tautas mūzikas kapelai vai grupai.

Par sevišķiem nopelniem vai būtisku ieguldījumu uzskatāms gan izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība. Izcilības balvu mākslinieciskajam kolektīvam – tautas mūzikas kapelai vai grupai – piešķir vienu reizi tā darbības laikā, norāda LNKC.

Priekšlikumu par apbalvojuma piešķiršanu izvērtēs ar LNKC direktores rīkojumu izveidota komisija un laureātam tiks pasniegts Goda diploms un naudas balva 1300 eiro apmērā.

Tradicionālās kultūras izcilības balvu piešķir ik pēc trīs gadiem katrā nozarē – pērn balva tika piešķirta folkloras kopai, bet nākamgad tiks piešķirta tautas lietišķās mākslas kolektīvam vai pārstāvim.

Pieteikumu var iesniegt fiziskas un juridiskas personas LNKC personīgi, pa pastu (adrese: Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 14-7, Rīga, LV-1050) vai elektroniski (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) sūtot e-pastu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.