Menu
 

""Roadpol" drošības dienu" laikā Valsts policija ceļu satiksmē fiksējusi vairāk nekā 3000 pārkāpumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Eiropas ceļu policijas tīkla organizētajā drošības akcijā ““Roadpol“ drošības dienas”, kas noritēja 16.-22.septembrī, Valsts policija visā Latvijas teritorijā papildus ikdienas satiksmes uzraudzībai veica pastiprinātu ceļu satiksmes kontroli, īpašu uzmanību pievēršot gan mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem, kā arī pareizai pasažieru pārvadāšanai. Valsts policijas darbinieki pastiprinātās kontroles laikā ceļu satiksmē fiksēja vairāk nekā 3000 administratīvo pārkāpumu, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Valsts policijas darbinieki nedēļas laikā par pārkāpumiem ceļu satiksmē ir pieņēmuši 3028 administratīvo pārkāpumu lēmumus, kas ir vairāk nekā pērn, kad bija pieņemti 2700 administratīvo pārkāpumu lēmumu. Par ātruma pārsniegšanu likumsargi apturējuši un pie atbildības saukuši 1200 ātruma pārkāpēju. Pērn šīs akcijas laikā tika pieķerti 1074 transportlīdzekļu vadītāji par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Tāpat šogad akcijas laikā pieķerts 71 autovadītājs, kas vadījis savu spēkratu būdams alkohola reibumā, diemžēl lielākā daļa jeb 54 autovadītāji, bijuši stiprā reibumā virs 1,5 promilēm, un par šiem pārkāpumiem Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesus.

““Roadpol” drošības dienu” laikā 20. septembris bija noteikts par starptautisko Eiropas dienu bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem un smagi ievainotiem cilvēkiem – šīs akcijas mērķis Latvijā tika sasniegts, jo nebija neviens bojā gājušais uz Latvijas ceļiem. Taču visas nedēļas garumā ceļu satiksmes negadījumos tomēr bojā gāja trīs personas, no kurām divas bojā gāja Kurzemes reģionā, bet viena Ogres novadā.

Drošības dienu laikā notika 843 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem visvairāk Rīgas reģionā. Šogad ceļu satiksmes negadījumu skaits ir lielāks nekā pērn šīs akcijas laikā, kad notika 770 ceļu satiksmes negadījumu. Šogad ceļu satiksmes negadījumos cieta 130 personu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.