Menu
 

"Super Nova" futbolistiem pirmā uzvara pusgada laikā; olainietes iesit astoņus vārtus, olainieši ielaiž vienpadsmit (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vārtu guvumiem bagātas spēles nedēļas nogalē aizvadījuši Pierīgas vīru un dāmu futbola klubi – gan virslīgas, gan zemāko līgu turnīros. Ievērības cienīgs notikums bija sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolistu pirmā uzvara Latvijas virslīgā kopš 16.aprīļa.

“Super Nova” futbolisti, kuri jau labu brīdi zaudējuši cerības saglabāt vietu virslīgā, 32.kārtā svētdien Rīgā spēlēja ar futbola klubu “Metta” un uzvarēja 1:0. Vienīgos vārtus 16.minūtē ar tiešo brīvsitienu guva komandas rezultatīvākais spēlētājs Jevgeņijs Miņins. Salaspilieši nav zaudējuši jau trīs spēles pēc kārtas – iepriekšējās divās viņi nospēlēja neizšķirti.

Ķekavas futbola klubs “Auda” tikās ar otro līdervienību RFS un, tāpat kā iepriekšējā mačā pret “Riga FC” vienību, piedzīvoja zaudējumu. Rīdzinieki rezultātu atklāja pirmā puslaika pašās beigās, bet pēc pārtraukuma guva vēl divus vārtus un sagādāja “Audai” zaudējumu 0:3.

Tabulā “Auda” saglabā trešo vietu (48 punkti), par diviem punktiem apsteidzot “Valmiera FC” un par četriem FK “Liepāja”. SK “Super Nova”/Salaspils ir 13 punkti un četras kārtas pirms beigām 17 punktu atpalicība no priekšpēdējā vietā esošā futbola kluba “Metta”.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas spēlē graujošu neveiksmi 2:11 pret “Riga FC” dublieriem cieta Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda, kaut pirmā puslaika vidū par tādu iznākumu vēl nekas neliecināja (1:1). Vārtus olainiešu labā guva Konstantīns Fjodorovs un Marks Pačepko. Tabulā četras kārtas pirms beigām “Olaine” ir 12.pozīcijā (20 p.) tikai divus punktus virs izkrišanas zonas. 12.vietas ieguvējiem būs jāpiedalās pārspēlēs ar otrās līgas trešo labāko komandu.

Latvijas otrās līgā Mārupes sporta centra komanda svētdien Ilūkstē, pateicoties Gata Štrausa golam jau trešajā minūtē, ar 1:0 pārspēja Augšdaugavas novada sporta skolas futbolistus. Šis panākums mārupiešiem trīs spēles pirms beigām garantēja vismaz otro vietu un ceļazīmi uz Nākotnes līgu (27 p.).

Savukārt turnīrā turnīrā par 9.-16.vietu savstarpējos rēķinus sestdien kārtoja futbola klubi “Salaspils” un “Ķekava/Auda”, un, atbilstoši situācijai turnīra tabulā, salaspilieši izrādījās krietni pārāki – 6:1. Pirmajā puslaikā nepilnu 20 minūšu laikā trīs vārtus iesita Aļģirds Gražis, Maksims Muzafarovs un Vladimirs Kalndalincevs, pēc pārtraukuma – Edgars Sajenko, Maksims Puzikovs un Svetoslavs Čugunovs, bet ķekaviešiem goda vārtus guva Mārtiņš Miezītis trīs minūtes pēc tam, kad viņa komanda bija palikusi skaitliskā mazākumā.

Spēle izcēlusies arī ar kādu nepatīkamu incidentu. Kā vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz abu komandu ierakstiem sociālajos tīklos, kāda mājinieku komandas līdzjutēja tribīnēs dziedājusi Krievijas himnu. "Salaspils" pārstāvji uzsvēruši, ka kluba stadiona apsardze nekavējoties veica pasākumus, lai pārtrauktu šādu rīcību, un pēc apsardzes dienesta uzstājības šī persona, kas pārkāpa kārtību, pametusi stadionu spēles laikā. Klubs neatbalstot lozungus, kas ir aizliegti Latvijas Republikā, tāpat tam nav zināma persona, kas dziedāja himnu.

B grupas turnīrā FK “Salaspils” ieņem otro (respektīvi, desmito) vietu (23 p.), bet “Ķekava/Auda” ir ceturtā (17 p.).

Latvijas trešajā līgā sācies finālturnīrs cīņā par divām ceļazīmēm uz otro līgu. FK “Sigulda” ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā uzņēma jaunatnes futbola centra “Jelgava” komandu un piedzīvoja zaudējumu 1:3. Uz viesu gūtajiem vārtiem otrā puslaika sākumā atbildēja Mārtiņš Pivarovičs, taču pēdējās desmit minūtēs jelgavnieki vēl divas reizes raidīja bumbu mājinieku vārtos. Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas Jelgavā.

Labāk veicās divām Rīgas čempionātā spēlējušajām komandām, kas guva uzvaras viesos. FK “Union” ar 2:1 pārspēja Preiļu BJSS futbolistus (vārtus guva Aleksejs Krasivorons un Krists Villers), bet JFK “Daugava”/Salaspils Futbola skolai uzvaru 1:0 pār Grobiņas sporta centra dublieru komandu nodrošināja Genriha Ivanova 90.minūtē gūtie vārti.

Sieviešu futbola līgā FK “Olaine” futbolistes jau pirmajās 20 minūtēs Rīgas Futbola skolas komandas vārtos ieraidīja četras bumbas un spēli pabeidza ar 8:0 sagrāvi, kaut maču pabeidza desmit spēlētāju sastāvā. Četrus vārtus iesita Nikola Preijere, trīs Kristiāna Estere Punga, vēl reizi atzīmējās Karīna Kitija Vuškāne. Savukārt Ķekavas “Auda” savās mājās katrā puslaikā ielaida pa diviem vārtiem un piekāpās Liepājas Futbola skolas vienībai 0:4.

Tabulā FK “Olaine” ar 39 punktiem ir trešajā vietā aiz Liepājas FS (45) un SFK “Rīga” (42), bet “Auda” jau ilgstoši saglabā sesto pozīciju (10 p.).

FK “Olaine” otrā komanda tikās ar futbola skolas “Metta” dublierēm un piedzīvoja zaudējumu 0:2, kaut pēdējās 20 minūtes spēlēja vairākumā. Turnīrā par 1.-6.vietu olainietes ir ceturtās. Savukārt turnīrā par 7.-11.vietu FK “Sigulda” futbolistes ar 5:1 pieveica sporta klubu “Imanta” – pa diviem vārtiem iesita Elīza Elza Jansone un Linda Stāmere, vienus Baiba Zaksa.

(papildināta ar 6.un 11.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.