Menu
 

"Balta" atlīdzībās par nedēļas nogalē vētras radītajiem zaudējumiem pirmdienas rītā rezervējusi 200 000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien un svētdien spēcīgs vējš plosījās plašā Latvijas teritorijā, radot zaudējumus iedzīvotāju īpašumam un automašīnām. Pirmdien apdrošināšanas sabiedrības “Balta” no klientiem saņem arvien jaunus atlīdzību pieteikumus, un patlaban apdrošinātājs izmaksām rezervējis ap 200 000 eiro.

“Pirmdienas pusdienlaikā esam saņēmuši jau 135 atlīdzību pieteikumus par klientu īpašumam un automašīnām nodarītiem zaudējumiem. Pēc pašreizējām aplēsēm vētras nodarīto zaudējumu kompensēšanai esam rezervējuši 200 000 eiro, bet šis skaitlis nedēļas laikā var mainīties, saņemot arvien jaunus atlīdzību pieteikumus, kā arī precīzāk novērtējot zaudējumu apjomu klientu īpašumos,” pastāstījis “Balta” Īpašuma apdrošināšanas atlīdzību pārvaldes vadītājs Ainārs Puķe.

“Šādās situācijās apdrošinātājam ir būtiski operatīvi reaģēt, lai sniegtu palīdzību klientiem – aktīvi esam iesaistījuši visus resursus, arī mājokļa palīdzības pakalpojumu, kura speciālisti iesaistās koku novākšanā no bojātajiem īpašumiem. Tāpat pirmdien esam jau paguvuši novērtēt un izmaksāt pirmos gadījumus un turpinām to darīt, lai klienti pēc iespējas ātrāk varētu saņemt atbalstu par nodarītajiem zaudējumiem.”

Atšķirībā no augusta vētrām, kad lielie krusas graudi nodarīja postījumus ļoti daudzām automašīnām, šajā nedēļas nogalē spēcīgajās vēja brāzmās vairāk cietuši klientu mājokļi – aptuveni 75% pieteikto atlīdzību ir mājokļa apdrošināšanā, bet pārējie – KASKO apdrošināšanā.

Lielākoties postījumi radušies, krītošiem kokiem, zariem un citiem objektiem sabojājot jumtus, sētas, žogus. Lielākā daļa pieteikumu saņemti no Rīgas un Rīgas rajona, kam seko Vidzeme.

Šogad “Balta” izmaksājusi pēdējos gados lielāko atlīdzību apjomu par dabas stihiju radītiem postījumiem – augusta vētru izmaksas un rezerves pārsniedz 5 miljonus eiro, un vislielākie zaudējumi reģistrēti Dobeles novadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.