Menu
 

Aptauja. Vai izprotat ikgadējo pāreju uz ziemas laiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Naktī uz svētdienu, 29.oktobri, atkal būs jāpagriež pulksteņa rādītāji. Lai arī mūsdienās lielākajai daļai viedo ierīču pulkstenis pārregulējas automātiski, tiem, kas izmanto arī klasiskos pulksteņus, vajadzēs pagriezt rādītājus par stundu atpakaļ. Pāreja uz ziemas laiku notiek pulksten četros naktī no sestdienas uz svētdienu. Viedpulksteņos, viedtālruņos, viedtelevizoros, datoros, planšetēs un citās «gudrajās» ierīcēs tas notiks automātiski.

Zanda no Ogres

Principā man ir skaidrs, kāpēc pulksteņrādītāji ir jāgriež uz priekšu vai atpakaļ. Tas ir tāpēc, lai nebūtu melna nakts no rīta vai vakarā. Taču bērniem ir grūti pierast pie laika maiņas. Es būtu par to, ka mēs nepārejam uz ziemas laiku, jo cilvēki tāpat pierastu, ka ir tumšāks.

Mārtiņš no Jēkabpils

Tas laikam notiek elektrības taupīšanas nolūkos, bet mani tas izsit no ritma. Būtu labāk, ja mēs tagad pagrieztu pulksteņus, pārietu uz ziemas laiku un pie tā arī paliktu.

Madara no Ogres

Godīgi sakot, es nezinu, kāpēc tas ir nepieciešams. Tas izjauc iekšējā pulksteņa ritmu, tāpēc ir grūti pierast. Pozitīvais varbūt ir tas, ka rudeņos var stundu ilgāk pagulēt.

Estere Alise no Ciemupes

Man nav ne jausmas, kāpēc tas ir vajadzīgs, bet reizēm šī pāreja uz ziemas vai vasaras laiku ir traucējoša, jo izjauc miega režīmu. Turklāt katru reizi, kad tas notiek, ir jādomā, vai kaut ko nenokavēšu vai – gluži otrādi – vai stundu nebūs jāgaida. Tā jau ir bijis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.