Menu
 

Saglabās Dārziņu, Rumbulas un Inčupes dzelzceļa pieturas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedriskā transporta padomes (STP) sēdē, ņemot vērā secinājumus no tikšanās reizēm ar iedzīvotājiem un apkaimju biedrībām, nolemts atcelt STP šī gada 18. augusta lēmumu, kas uzdeva Autotransporta direkcijai (ATD) līdz 2023. gada beigām neiekļaut dzelzceļa pieturas punktus “Cena”, “Kūdra”, “Dārziņi”, “Rumbula”, “Kaibala” un “Inčupe” vilcienu kustības sarakstos.  

ATD tiek uzdots sadarbībā ar AS “Pasažieru vilciens” līdz 2024. gada jūnijam veikt pasažieru plūsmas monitoringu, un jūlija beigās informēt STP par secinājumiem, iekļaujot arī ekspertu pētījumus par Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta plūsmas attīstības tendencēm. ATD tiek uzdots arī izstrādāt vienotu metodoloģiju datos balstītai pieejai dzelzceļa staciju un pieturas punktu iekļaušanai vai neiekļaušanai maršrutu tīklā.

“Esam gandarīti par Sabiedriskā transporta padomes lēmumu spert soli pretī vietējo apkaimju iedzīvotāju un darbinieku vajadzībām. Mēs apzināmies, ka sarunas par šo vilcienu pieturvietu nākotni turpināsies, bet esam vienojušies par kompromisu, ka šobrīd tās netiek izslēgtas no kustības saraksta. Arī nākotnē vilciena satiksmei ir jāturpina būt par sabiedriskā transporta mugurkaulu, kur vien to pieļauj infrastruktūra. Tāpēc sēdīsimies pie viena galda un meklēsim labākos risinājumus ilgtermiņā, lai arī turpmāk vilciens nodrošinātu sabiedrībai iespējas izmantot šo ērto sabiedriskā transporta veidu,” lēmumu komentējis Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Saistībā ar jaunā Ķekavas apvedceļa izbūvi STP sēdē arī tika atbilstoši precizēts apkārtnē esošo reģionālo autobusu pieturu saraksts.

Reģionālās nozīmes maršrutos nr. 6847 Rīga–Baldone un nr. 6848 Rīga–Sarma–Baldone reisos virzienā no Rīgas turpmāk pasažieri nevarēs izmantot pieturas “Rāmava” un “Titurga”, bet kustības grafikos tiek iekļautas pieturas “Loģistikas centrs” un “Pagrieziens uz Baložiem”. Pretējā virzienā – uz Rīgu – reisu kustības sarakstos vairs nebūs pieturas “Rāmava” un “Titurga”, bet iekāpt vai izkāpt varēs pieturās “Pagrieziens uz Rāmavu” un “Rāmava”.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 5432 Rīga–Baloži visos reisos vairs nebūs pieturas “Titurga”, bet varēs izmantot pieturu “Kāpu iela”.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 7480 Rīga–Bauska reisos virzienā uz Rīgu vairs nebūs pieturas “Pagrieziens uz Baložiem”, bet būs pietura “Pagrieziens uz Rāmavu”.

Saistībā ar aktīvo būvdarbu noslēgšanos Rīgā, Ģenerāļa Radziņa krastmalā, Maskavas ielā un Rīgas starptautiskās autoostas apkārtnē, reģionālās nozīmes maršrutos nr. 6821 Rīga–Ādaži–Kadaga, nr. 6822 Rīga–Ādaži–Podnieki–Garkalne, nr. 6824 Rīga–Ādaži–Carnikava, nr. 6855 Rīga–Kalngale–Carnikava–Kadaga galapunkts tuvāko mēnešu laikā tiks pārcelts no Turgeņeva ielas uz Ģenerāļa Radziņa krastmalu (pietura “Rīga (Spīķeri)”), kā tas bija pirms remontiem.

Precīzāka informācija par izmaiņu stāšanās spēkā datumu sekos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.