Menu
 

Foto: Arī Kadagā būs aptieka Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Agrā oktobra priekšpusdienā Ādažu novada Kadagas ciema iedzīvotāji sagaidīja ilgi lolota sapņa piepildīšanos – ciema pašā centrā, daudzdzīvokļu māju tuvumā, tika atvērta neatkarīgo aptieku apvienības “Aptieka 1” aptieka.

Iespējams, citviet cilvēkiem aptiekas atvēršana nešķistu tik liels notikums, taču Kadagas iedzīvotāji savu prieku par to neslēpa arī svinīgajā pasākumā, uzsverot, ka viņi ir gandarīti – beidzot viņu dzīvesvietā ir pieejama aptieka, kas būtiski atvieglos ikdienu, jo vairs nevajadzēs kaut vai niecīgākā iemesla dēļ doties pēc medikamentiem vai medicīniskās palīdzības uz Ādažu centru, kas atrodas apmēram 10 km attālumā.

“Kadagas ciems ir lielākais ciems Ādažu novadā – šeit dzīvo apmēram 2000 iedzīvotāju, un apmēram tikpat daudz cilvēku ikdienā uzturas šeit izvietotajā Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē,” aptiekas atklāšanas pasākumā uzsvēra Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks. “Es uzskatu, ka Kadagai ir liels attīstības potenciāls, un cerams, ka aptiekas atvēršana ir tikai sākums dažādu pakalpojumu un infrastruktūras objektu izveidei šajā apvidū.”

Iedzīvotāju interesi par aptiekas atvēršanu apliecināja arī tas, ka jau svinīgā pasākumā laikā aiz tās durvīm pulcējās cilvēki, kuri ar interesi vēroja mājīgi un ērti iekārtotajās aptiekas telpās notiekošo. Jāpiebilst, ka, izstrādājot “Aptieka 1” telpu dizainu Kadagā, ir īpaši padomāts par pircēju ērtībām, un arī vecāka gadagājuma cilvēkiem būs viegli orientēties piedāvāto preču klāstā, jo informatīvie uzraksti ir viegli pamanāmi un ļauj ātri izvēlēties nepieciešamo medikamentu vai uztura bagātinātāju.

Aptiekas vadītāja, farmaceite Dace Leimane, jautāta par īpašiem piedāvājumiem, uzsvēra, ka katru mēnesi pircējiem tiks piedāvātas atlaides noteiktām precēm: “Mēs esam “Aptieka 1” apvienībā, kurai ir pieejama starptautiska pieredze, jo ietilpstam lielākajā neatkarīgo aptieku tīklā Eiropā “PHOENIX Pharmacy Partnership”, kas apvieno vairāk nekā 10 500 dalībnieku 16 Eiropas valstīs, lai spētu konkurēt aptieku tirgū un lai katru mēnesi varētu cilvēkiem piedāvāt medikamentus un uztura bagātinātājus iegādāties ar atlaidi. Vienlaikus mūsu aptiekā darbosies arī lojalitātes karte.” Aptiekas vadītāja piebilst, ka ideja par aptieku Kadagā radusies Ādažu novada domes deputātam Raitim Kubuliņam.

Šobrīd paredzēts, ka “Aptieka 1” Kadagā būs atvērta katru darbdienu no plkst. 9.00 līdz 20.00, sestdienās no plkst. 9.00 līdz 14.00, brīvdiena – svētdiena.

Vaicāta, vai cilvēkiem būs iespēja aptiekā iegādāties arī medikamentus, kas gatavoti pēc receptes individuāli katra klienta nepieciešamībai, Dace Leimane uzsvēra, ka arī šāda iespēja tiks nodrošināta, piebilstot, ka būs iespēja pasūtīt arī retāk pieprasītus medikamentus, jo zāļu piegāde aptiekai tiks nodrošināta katru dienu.

“Mūsu aptiekas vadmotīvs ir nodrošināt, lai cilvēki aiziet no mums apmierināti,” par savu darbu aptiekā stāsta Dace Leimane. “Un ne vienmēr ir tā, ka cilvēkam pietiek tikai ar zāļu iegādi. Vecākiem un vientuļiem cilvēkiem kādreiz vajag aprunāties, lai viņam jau kļūtu vieglāk. Bet lielākais gandarījums ir tas, ka cilvēki atgriežas aptiekā un pasaka paldies, ka viņiem ir palīdzēts un ir kļuvis vieglāk. Tad arī mēs esam ar savu darbu apmierināti.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.