Menu
 

Pavasarī Piņķos plānota 25 miljonu eiro vērta "outlet" veikalu ciemata atklāšana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - viajurmala.com Foto - viajurmala.com

Investējot vairāk nekā 25 miljonus eiro, 2019. gada nogalē noslēgsies Latvijā pirmā “outlet“ veikalu ciemata “Via Jurmala Outlet Village” (VJOV) pirmās kārtas būvniecība Babītes novada Piņķos. “Outlet“ veikalu ciemata pirmo kārtu ar kopējo platību 13 500 kvadrātmetru apmērā un aptuveni 70 apģērbu, apavu, aksesuāru, sporta un dzīvesstila preču veikaliem, kā arī piecām kafejnīcām un restorāniem, paredzēts atklāt 2020. gada pavasarī, informēja projekta īstenotāji.

Pēc pirmās kārtas atklāšanas gada laikā VJOV apmeklējumu skaits varētu sasniegt 2,5 miljonus, savukārt apgrozījums – 40 miljonus eiro. Veikalu ciemata koncepts veidots iedvesmojoties no līdzīgiem outlet tipa ciematiem Itālijā, Vācijā un Lielbritānijā. Ēku komplekss un tā arhitektūra veidota klasiskā itāļu stila – ar flīžu celiņiem, zaļajām zonām, kokiem, strūklaku un arī “piazza” jeb centrālo laukumu. Plānots, ka VJOV, kura tuvumā atrodas Jūrmalas pludmale, akvaparks, golfa klubs un citas atpūtas vietas, kļūs par nozīmīgu iepirkšanās un atpūtas galamērķi arī modes entuziastiem. Rīgas centrs no veikalu ciemata atrodas 30 min brauciena attālumā, starptautiskā lidosta Rīga – 15 minūšu attālumā, bet kūrortpilsēta Jūrmala – 9 minūšu attālumā.

Lai gan VJOV atklāšana paredzēta 2020. gada pavasarī, jau šobrīd ir uzsākts aktīvs darbs Lietuvā, Igaunijā, lai informētu potenciālos patērētājus par jauno iepirkšanās galamērķi. Mārketinga un komunikācijas aktivitātes plānots izvērst arī Krievijā un Skandināvijā. Sadarbībā ar tūrisma aģentūrām, aviokompānijām, viesnīcām, lidostām un citām institūcijām, tiek gatavota plaša VJOV atklāšanas programma arī pilsētas viesiem, nodrošinot ne tikai daudzveidīgu iepirkšanās pieredzi, bet arī atpūtas un kultūras pasākumus.

Iepirkšanās ciemata veikalu kopējā platība būs 21 000 kvadrātmetri, savukārt kopējais veikalu skaits - 120 veikali. Tiks nodrošinātas stāvvietas 1 600 transportlīdzekļiem. Starp veikalu nomniekiem būs gan pasaulē atzīti, gan vietējie modes zīmoli. Otrās kārtas būvniecība tiks pabeigta līdz 2022. gada pavasarim, kopumā nodrošinot 300 jaunas darba vietas.

Pēc abu būvniecības kārtu pabeigšanas plānots, ka VJOV gada laikā apmeklēs 6 miljoni cilvēku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Salīdzinājumā ar parastajiem mazumtirdzniecības veikaliem, zīmolu preču minimālā atlaide būs 30% apmērā, bet atlaižu apmērs var sasniegt arī 50-70%, sola projekta attšitītājs SIA “Outletico”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.