Menu
 

Režisora Zilbaloža veidotās animācijas filmas "Projām" mūzika nominēta "Annie Award"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Latvijas režisora un animatora Ginta Gilbaloža veidotā animācijas filma "Projām" ir nominēta "Annie" balvai kategorijā "Labākā mūzika", informēja kinoprojekta "Spektrs" pārstāvji.

"Annie Awards" katru gadu pasniedz Starptautiskās animācijas filmu asociācijas Losandželosas nodaļa, godinot gada izcilākos veikumus animācijas jomā. Šis ir viens no prestižākajiem apbalvojumiem visā animācijas nozarē, norāda "Spektrs" pārstāvji.

Filmas "Projām" mūziku izveidoja Zilbalodis viens pats, turklāt, kā stāsta režisors, daļa no mūzikas esot tapusi viņa telefonā. Par "Annie" balvu kopā ar "Projām" labākās mūzikas kategorijā sacentīsies arī "Frozen 2", "I Lost My Body", "Spies in Disguise" un "Toy Story 4".

Kā uzsver "Spektr", animācijas filma "Projām" turpina cīņu par ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu. "Projām" iekļauta to 32 filmu sarakstā, kas kandidēs uz nomināciju labākās pilnmetrāžas animācijas filmas kategorijā.

Kopš 29.novembra "Projām" ir skatāma Losandželosā, ASV, kas ļaus filmai turpināt sacensību par "Oskara" nomināciju. Losandželosā šobrīd viesojas arī pats filmas autors Zilbalodis.

Par "Projām" pēc filmas skatēm Losandželosā raksta arī ārvalstu kritiķi. Izdevumus "Variety" filmu savā recenzijā raksturojis kā iedvesmojošu darbu, īpaši uzsverot Zilbaloža paveikto ar filmas mūziku. Savukārt "Los Angeles Times" recenzijā norādīts, ka Zilbalodis ir talants, kura veikumiem uzmanība būs jāpievērš arī nākotnē.

Filma "Projām" stāsta par kādu puisi, kurš pēc lidmašīnas avārijas attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, galvenais varonis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu - mazu putnēnu.

Animācijas filmu "Projām" pilnībā izveidojis Zilbalodis - viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, scenārija un mūzikas autors. Pie filmas Zilbalodis vienatnē strādāja trīsarpus gadus.

Kā ziņots, Zilbaloža veidoto filmu "Projām" 12.novembrī kinoteātrī "Splendid Palace" notikušajā Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" svinīgajā ceremonijā apbalvoja kā gada labāko animācijas filmu. Žūrija īpaši uzsvēra to, ka režisors filmas unikālo fantāzijas pasauli ir radījis, strādājot pie filmas viens pats. Ceremonijas laikā "Projām" pagodināja arī ar Starptautiskās kino kritiķu federācijas "FIPRESCI" īpašo balvu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.