Menu
 

Muzikālajā vīzijā "Leģendas dzimšana" Raimonda Paula lomā iejutīsies arī aktieris Mārtiņš Egliens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

1.februārī VEF Kultūras pilī vēlreiz būs iespēja noskatīties nesen tapušo un skatītāju atsaucību guvušo muzikālo izrādi “Leģendas dzimšana”, kas veltīta mūsu lielākās skatuves leģendas – Maestro Raimonda Paula – daiļrades sākumam. Šā vakara izrādē Maestro lomā iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens. Iepriekšējā Rīgas izrādē Maestro lomu eleganti atveidoja Dailes teātra aktieris Gints Andžāns.

 “Par Paulu jau ir ļoti grūti pateikt kaut ko jaunu. Taču mani joprojām ārkārtīgi fascinē viņa nenormālās darbaspējas, un man šķiet, ka tieši šī īpašība ir viņa fenomenālo panākumu pamatā. Izrādē caur Paula prizmu atklāsies latviešu un pasaules mūzika un satiksies ģēniji, kas ir līdzīgi talantu izpausmē un dvēseles lielumā. Tātad ļoti solīda kompānija,” rezumē M. Egliens, ar smaidu atzīstot, ka viņam neesot bail iejusties Maestro tēlā, jo viņš reiz jau to ir darījis, izpelnoties arī paša komponista komplimentus. Savukārt bērnu vokālās grupas “Dzeguzīte” leģendārā vadītāja Daila Martinsone savulaik atzinusi, ka, viņasprāt, tieši M. Egliens esot vislabākais Paula atdarinātājs.

Izrādē, kurā skan gan Raimonda Paula agrīnās dziesmas “Nenosūtīta vēstule”, “Ziemas vakars”, “Lai tik līst”, “Zilie lini”,  “Mežrozīte” u.c., gan pasaules mūzikas pērles “Vaterlo tilts”, “Obla di, obla da”, “Lelle”, “Siboneja”, “Činibaba”, “Stambula nav Konstantinopole”, “Putnu zemes šūpuļdziesma” u.c., piedalīsies LNO solists Juris Jope vai dziedātājs Emīls Kivlenieks, dziedātāji Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa–Freimane, Kristaps Kiršteins un talantīgi jaunie dziedātāji  Artūrs Biķernieks, Līga Kupča, Jēkabs Ludvigs Kalmanis, u.c. Šajā vakarā skanēs arī kāds jaunums – dziesma  “Melodijas sirds”, kurai izmantota melodija, ko Pauls savulaik  uzrakstīja režisora Jāņa Streiča filmai “Teātris”.

“Muzikālajā vīzijā atpazīsim populārus latviešu estrādes dziedātājus Aino Bāliņu, Margaritu Vilcāni,  Valentīnu Butāni, Edgaru Zveju, Zigfrīdu Račiņu, Ojāru Grīnbergu u.c., kā arī pašu  komponistu Raimondu Paulu viņa jaunības laikā. Nav noslēpums, ka Raimonds Pauls ir izcils džeza pianists, un savas skatuves gaitas sācis, muzicējot izklaides vakaros. Viņa unikālo klavieru piesitienu ir veidojis un noteicis džezs. Tajā laikā tas bija nevēlams un neatļauts mūzikas virziens, kas varēja pastāvēt pārsvarā tikai ārpus akadēmiskajām sienām; tas arī noteica bohēmisko vidi, kur šo muzicēšanas veidu varēja baudīt,” saka izrādes producente Laila Ilze Purmaliete. 

Savu muzikālo meistarību demonstrēs izcilais pianists  Anatolijs Livča, gan muzikāli, gan vizuāli uzburot Raimonda Paula spēlēšanas manieri un viņa vizuālo tēlu 20.gadsimta 50. un 60.gados. Kopā ar viņu  muzicēs  klarnetists un saksofonists Indriķis Veitners, kontrabasa līniju iezīmēs Viktors Veļičko, pie sitamajiem instrumentiem – Mareks Logins.  Izrādes mākslinieciskais vadītājs un hoerogrāfs – Jānis Putniņš. Tērpu māksliniece – Ilze Kaša, grafikas dizains scenogrāfijā – Māra Ulme, izrādes libreta autore – Elizabete Trumpe.   

Izrādes notiks: 19.janvārī Alūksnē, 1.februārī Rīgā VEF Kultūras pilī, 6.martā Kalnu k/n, 21.martā Krustpils k/n, 22.martā Gulbenē, 29.martā Ventspilī, 8.aprīlī Smiltenē, 1.maijā Ogrē, 29.maijā Rojas estrādē, 3.jūlijā Kandavā, 2.augustā Cēsīs un pēc tam arī citur Latvijā. Biļetes uz izrādi var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.