Menu
 

Pierīgas dāmu sporta spēļu komandām raiba nedēļas nogale

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Brīvdienās kārtējās spēles Latvijas čempionātos aizvadījušas Pierīgas dāmu sporta spēļu – volejbola, handbola un florbola – komandas no Mārupes, Babītes, Stopiņiem, Salaspils un Ķekavas. Sešos mačos izdevās izcīnīt trīs uzvaras, turklāt divas no tām – savstarpējās spēlēs.

Latvijas dāmu volejbola čempionāta kārtējā sabaukumā svētdien Mārupes sporta kompleksā pirmajā spēlē savā starpā tikās mājinieces Mārupes sporta centra volejbolistes un sporta kluba “Babīte” komanda. Pirmajā setā mājinieces atspēlēja triju punktu deficītu un beigās no 19:18 panāca 25:21. Otrā seta vidū mārupietes izšķirošo pārsvaru ieguva seta vidū (25:16).

Trešajā setā Babītes volejbolistes tika pie setbumbas (24:23), taču zaudēja trīs nākamās izspēles un visu cīņu 0:3 (-21, -16, -24). Mārupes komandas labā Liene Šimkuse guva 18 un Monta Urbāne 15 punktus, bet “Babītes” sastāvā rezultatīvākās bija Luīze Skudra ar 8 un Emīlija Grinberga ar 7 punktiem.

Nākamajā spēlē “Babītes” volejbolistes trijos setos piekāpās vienai no līdervienībām – Rīgas Stradiņa universitātes un Minusas Volejbola skolas komandai 0:3 (-21, -18, -19). Līva Brīvule guva 8, Anete Veica, Karlīne Krīgale pa 6 punktiem. Pēc šīs neveiksmes Babītes klubam ir trīs uzvaras 11 spēlēs un nelielas cerības iekļūt labāko sešniekā, kas izslēgšanas turnīrā sadalīs Latvijas čempionāta medaļas. Pēdējās divas spēles Babītes volejbolistēm paredzētas 1.martā.

Mārupes sporta centra komanda dienas otro spēli, kas viņām arī bija pēdējā Latvijas čempionāta pamatturnīrā, aizvadīja pret Murjāņu sporta ģimnāzijas volejbolistēm. Vinnējušas. pirmajos divos setos, mājinieces pamanījās zaudēt divos nākamajos, tomēr piektajā atkal bija pārliecinoši pārākas – 3:2 (14, 20, -15, -22, 1). Arī šajā cīņā rezultatīvākās bija Liene Šimkuse (21 p.) un Monta Urbāne (19). Mārupes volejbolistēm 14 spēlēs ir sešas uzvaras, 20 punkti un ceturtā vieta tabulā.

Zaudējumus piedzīvoja abas Pierīgas dāmu handbola komandas. Latvijas čempionāta triju labāko komandu turnīra otrajā kārtā Stopiņu NHK handbolistes viesojās pie “Jēkabpils” vienības, ātri vien nonāca mīnusos (1:5, 10:16) un, kaut arī otrajā puslaikā deviņu vārtu starpību sadeldēja līdz trim (26:29 desmit minūtes līdz beigām), piedzīvoja zaudējumu 33:38. Ivita Asare guva 10, Daina Sergejeva 8 un Elita Ekkerte 6 vārtus.

Savukārt triju vājāko klubu turnīrā, kur dalībnieces cīnās par ceturto ceļazīmi uz pusfinālu, Salaspils sporta skolas komanda mazrezultatīvā cīņā piekāpās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentēm. Arī salaspilietes pēc pārtraukuma spēja krietni samazināt deficītu (no 6:16 līdz 13:17), tomēr vājā metienu realizācija – tikai 16 no 50 bija precīzi – neļāva viņām izglābties no zaudējuma 16:19. Anastasija Agarkova iemeta 7 un Renāte Salmane 6 vārtus.

Stopiņu komandai otrā posma ieskaitē ir viens neizšķirts un viens zaudejums, bet Salaspils sporta skolai – viena uzvara un viens zaudējums.

Svētdien sesto reizi Latvijas florbola virslīgas sezonā nūjas krustoja “FK Ķekava” un “Ķekavas Bulldogs” dāmu komandas, un piekto reizi pārākas izrādījās “FK Ķekava” florbolistes – 8:3. Pa diviem goliem uzvarētājām iemeta Kristiāna Elizabete Krūmiņa un Elīza Elizabete Bērziņa, bet Klintai Mārtiņjēkabai vieni gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles. “Buldodžu” rindās ar 2+1 atzīmējās Līga Vancāne.

Ķekavas komandām pamatturnīrā atlicis aizvadīt attiecīgi divas un trīs spēles un tabulā, visticamāk, ķekavietes saglabās otro un piekto vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.