Menu
 

Lielu daļu pašvaldību pakalpojumu attālināti saņemt nevar

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Lielu daļu pašvaldību pakalpojumu attālināti saņemt nevar, 10. martā, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas E-pārvaldības apakškomisijas sēdē spriežot par pakalpojumu attālinātas nodrošināšanas iespējām krīzes situācijās, pauda Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos Guntars Krasovskis.

Viņš stāstīja, ka ierašanās klātienē pašvaldību iestādēs nepieciešama gan autentifikācijas nolūkos, gan tāpēc, ka nereti ir jāiesniedz papildu dokumenti. Arī pašu pašvaldību darbinieku darba nodrošināšana attālināti radīs problēmas, jo nepieciešams tehniskais nodrošinājums, programmatūras, tāpat jāievēro datu drošības aspekti. 

Domēm ir tiesības sasaukt komitejas attālinātā režīmā, taču tad tam jābūt atrunātam saistošajos noteikumos. Sasaukt domes attālināti ir grūtāk, turklāt līdz šim šāda vajadzība nav bijusi un risinājumi netika meklēti. LPS pārstāvis arī pieļāva, ka, iespējams, valstij būtu jānodrošina kāds tehniskais risinājums domes lēmumu pieņemšanai attālināti, lai pašvaldībai nebūtu jāmeklē savi risinājumi.

Savukārt Valsts kancelejas Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas vadītāja Ērika Gromule sēdē sacīja, ka daudzus valsts iestāžu pakalpojumus iespējams saņemt elektroniski, jo tie pieejami "Latvija.lv". Daļai iedzīvotāju, kuri pakalpojumu portālā nevar autentificēties, pakalpojumi gan nav pieejami. Viņa arī pastāstīja, ka sanāksmes ieteicams nodrošināt videokonferences režīmā, tāpat jāpārdomā komandējumu nepieciešamība.

LETA jau vēstīja, ka koronavīrusa dēļ mājas karantīna Latvijā noteikta vairāk nekā 160 cilvēkiem. Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka lielākoties šie cilvēki ir infekcijas skarto lidmašīnu pasažieri.

Latvijā līdz šim apstiprināti astoņi saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", no tiem pēdējie pieci ir vienas grupas tūristi, kuri inficējušies Itālijā. Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem "Covid-19" pacientiem slimība norit vieglā formā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.