Menu
 

Dezinfekcijas līdzekļu ražotājs Salaspilī būtiski kāpinājis ražošanas jaudas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/ECOForteBaltics Foto - facebook.com/ECOForteBaltics

Pastāvot ļoti augstam pieprasījumam pēc dezinfekcijas līdzekļiem, Salaspils SIA “Eco Forte” pēdējās nedēļas laikā palielinājis ražošanas  apjomu  no  700 litriem līdz  2 tonnām  šķidruma dienā, kāpinot ražošanu trīs reizes. Šobrīd uzņēmums primāri  apgādā  medicīnas iestādes un valsts institūcijas.

 “COVID-19 epidēmijas laikā pats būtiskākais ir panākt, lai droši var strādāt tie, kas  infekcijas riskam pakļauti vistiešāk – mediķi, policisti, armija un citas valsts struktūras, veikali,” atzīst uzņēmuma izpilddirektors  Armands  Alvaters. “Mums zvana nemitīgi – iestādes, uzņēmumi, privātpersonas. Diemžēl privātpersonām pagaidām atsakām, jo šobrīd prioritāte ir droša sabiedriskā  vide un medicīnas iestādes – veselības iestādes,  bankas, tirdzniecības tīkli  u.c.”

Uzņēmums iegādājies vēl vienu dezinfekcijas līdzekļu ražošanas  iekārtu, kas jau tuvākajās nedēļās ļaus nodrošināt vēl lielāku ražošanas apjomu. “Eco Forte” tirgū pazīstams ne vien kā dezinfekcijas līdzekļu ražotājs, bet  arī  dezinfekcijas līdzekļu  ražošanas  iekārtu “Envirolyte” izplatītājs.

“Mums bija iespēja šī brīža apstākļos operatīvi iegādāties vēl vienu iekārtu un  tuvākajā laikā varēsim vēl palielināt  ražošanas  jaudas. Par izejvielu trūkumu mums nav jāuztraucas, jo dezinfekcijas līdzekļi tiek ražoti no ūdens un sāls, izmantojot elektrolīzes procesu – no nātrija hlorīda elektrolīzes procesā tiek ģenerēts aktīvais hlors (hipohlorskābe HOCl), kas ir viens no pasaulē efektīvākajiem dezinfekcijas līdzekļiem. Tas ir identisks cilvēka balto asinsķermenīšu radītajam aizsardzības mehānismam pret jebkura veida patogēniem, kas ne tikai nogalina patogēnus, bet arī ievērojami samazina patogēnu atkārtotu rašanos,” skaidro A. Alvaters.

Šobrīd uzņēmums meklē partnerus, kas var piegādāt plastmasas pudelēm izsmidzinātājus, šobrīd to trūkst un tas apgrūtina produkta pieejamību. 

“Šobrīd aktīvi sadarbojamies ar saviem kolēģiem no Eiropas, ASV, Korejas, Vjetnamas un Ķīnas, lai apzinātu visefektīvākos risinājums, kas izstrādāti kopā ar mediķiem un nodrošina efektīvu dezinfekciju. Šobrīd meklējam sadarbības partnerus Latvijā,  kas  būtu gatavi ražot mākslīgā stikla boksus, kuros ievietot smidzināmās iekārtas. Tādejādi Latvija varētu pārņemt  Āzijas valstu pieredzi, kur cilvēks, ieejot šādā boksā, 15 sekunžu laikā  tiek apsmidzināts un pilnībā dezinficēts,” stāsta A. Alvaters.

Kā uzsver uzņēmējs, katram Latvijas uzņēmumam šobrīd ir jāapsver, ko iespējams darīt, lai veicinātu drošāku vidi sabiedrībai.  “Uzņēmumu sociālā atbildība šobrīd izpaužas dažādi. Ir uzņēmumi, kas  vēlas pirkt no mums dezinfekcijas līdzekļus, lai tos ziedotu valstij. Paši strādājam uz spēka izsīkuma robežas, iegūtos līdzekļus investējam atpakaļ ražošanā un piegāžu nodrošināšanā,  un ir gandarījums, ka citi, kuriem ir brīvie līdzekļi, ir gatavi ziedot sabiedrības labā. Tas liecina, ka mūsu uzņēmēji  ir  atbildīgi un gatavi  iesaistīties, lai mazinātu draudus un mēs visi  pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties savā ierastajā dzīves ritmā,” atzīst A. Alvaters.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.