Menu
 

Kariņš: Naudas cīņai ar Covid-19 ietekmi uz ekonomiku pietiek; patlaban netiek apsvērta iespēja mazināt valsts pārvaldes algu fondu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Naudas cīņai ar Covid-19 pandēmijas negatīvo ietekmi uz ekonomiku pietiek un patlaban netiek apsvērta iespēja mazināt valsts pārvaldes algu fondu, ceturtdien pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Vērtējot Latvijas Bankas izteiktās prognozes par gaidāmo Latvijas iekšzemes kopprodukta kritumu, Kariņš uzsvēra, ka centrālās bankas un analītiķi ekonomikas samazinājumu prognozējušas jau iepriekš.

Vienlaikus Kariņš norādīja, ka Latvijas rīcībā cīņai ar Covid-19 radītajām negatīvajām sekām ir pieejami tuvu trim miljardiem eiro. "Mums naudas pietiek un varam nodrošināt lielāku naudas plūsmu arī nākotnē," uzsvēra Ministru prezidents.

Uz jautājumu, vai valdībā netiek apspriesta iespēja valsts pārvaldē samazināt algas un piemaksas, Kariņš atzina, ka šāds jautājums nav ticis aktualizēts, bet, ja šāds priekšlikums tiks piedāvāts, tas tiks vērtēts.

Kā ziņots, Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas izstrādātos noteikumus par Covid-19 krīzē skartiem uzņēmumiem, kas kvalificējas dīkstāves pabalstam un nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadalei termiņos vai atlikšanai uz laiku līdz trim gadiem. Atbilstoši tiem, pēc konkrētu kritēriju izpildes dīkstāves pabalstu varēs saņemt visu nozaru uzņēmumu darba ņēmēji.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.