Menu
 

Siguldā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Gaisa atbalsta kontrolieru mācības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

16.un 17.jūnijā Siguldā Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Gaisa atbalsta kontrolieri (JTAC) sadarbībā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā pilnveidos iemaņas gaisa atbalsta procedūrās. Vingrinājumā piedalīsies arī Spānijas iznīcinātāji F-8, kas šobrīd piedalās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Mācības norisināsies 16. jūnijā no plkst. 11.30 līdz 13.30 un no plkst. 16.00 līdz 18.00, savukārt 17. jūnijā – no plkst. 11.30 līdz 13.30. Karavīri pārvietosies gan ar automašīnām, gan kājām, un gaisā būs redzama un dzirdama bruņoto spēku lidmašīna, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē. Mācībās piedalīsies aptuveni 20 karavīri.

Plānots, ka karavīru maršruts sāksies netālu no tirdzniecības centra “Šokolāde”, karavīri tālāk virzīsies pa Pulkveža Brieža ielu un Nītaures ielu, dodoties uz daudzdzīvokļu māju rajonu Dzērveņu ielā. Pēc tam maršruts turpināsies pa Krišjāņa Barona, Pils un Šveices ielu un noslēgsies pie bobsleja un kamaniņu trases”.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.