Menu
 

11.jūlijā dabas parkā "Zilie kalni" norisināsies Ikšķiles MTB velobrauciens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tradicionālās kalnu riteņbraukšanas sacensības "Ikšķiles MTB velobrauciens 2020" dabas parka "Zilie kalni" teritorijā šogad norisināsies 11.jūlijā. Starts un finišs ierastajām ģimeņu, pusmaratona un maratona, kā arī bērnu distancēm paredzēts “Zilo kalnu” slēpošanas trases starta laukumā.

Sacensību organizators Jānis Dreiškins pastāstīja, ka sakarā ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanu sākotnēji 31.maijā paredzēto Ikšķiles MTB velobraucienu nācās pārcelt uz vēlāku laiku. Tagad, kad sportošanai un arī sacensībām ir daudz labvēlīgāki apstākļi, par iecienītā velobrauciena norises dienu ir izvēlēts 11.jūlijs. 2011.gadā aizsākušais velobrauciens šogad notiks devīto reizi un varētu pulcēt vairākus simtus velomīļotāju.

“Iepriekšējos gados startējušie to ļoti labi zina, bet debitantiem varam pateikt, ka trase ir interesanta un dinamiska, dodot iespēju izbraukt un izbaudīt dabas parka "Zilie kalni" kalnaino un skaisto teritoriju. Velobraucienā allaž piedalās gan vairāki vadošie Latvijas MTB braucēji, gan parasti riteņbraukšanas cienītāji, līdz ar to katrs atbilstoši savām spējām var izvēlēties sev atbilstošo distanci,” teic J.Dreiškens.

Organizatori piedāvā ierastās trīs distances – maratonu (48 km – trīs 16 km apļi), pusmaratona (32 km, divi apļi) un ģimenes distance (12 km). Pašiem mazākajiem dalībniekiem tiks organizēts bērnu velobrauciens 300-800 m garumā, kur finišā katrs bērns saņems piemiņas medaļu. Komandu vērtējumā abās garākajās distancēs komandā var startēt septiņi dalībnieki, no kuriem ieskaitē tiks ņemti vērā četri labākie.

Tiešraides reģistrēšanās un nolikums mājaslapā sportlat.lv. Kā parasti, novada iedzīvotājiem ir izdevīgāka pieteikšanās, kur pa īpašu dalības maksu dalībnieki var pieteikties Ikšķiles Tūrisma informācijas centrā, Birzes ielā 33 un Ogrē, "Nesēdimājās" velosipēdu darbnīcā, Mālkalnes prospektā 26.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.