Menu
 

Jūrmalas skriešanas svētki norisināsies 27.septembrī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas skriešanas svētki, kas sākotnēji bija plānoti šī gada pavasarī,  norisināsies 27. septembrī. Jau desmito reizi pieaugušajiem un bērniem būs iespēja sacensties vairākās skriešanas un nūjošanas distancēs, kā arī piedalīties virknē izklaidējošu pasākumu Jūrmalas svaigajā gaisā un pludmales smiltīs. Jūrmalniekiem dalība pasākumā būs bez maksas.

Skriešanas un nūjošanas entuziasti aicināti reģistrēties pasākumam mājaslapā maratoni.lv, izvēloties kādu no distancēm. Kopējā skrējiena distance ir veidota apļos, gar pašu jūras krastu, nodrošinot kāju un muguras veselībai labvēlīgu smilšu segumu. Kā vēsta rīkotāji, pieaugušajiem skrējējiem būs iespēja mērot 5 vai 10 kilometru garu distanci, savukārt nūjotāji varēs izvēlēties soļot šo pašu 5 vai 10 km distanci vai izmēģināt savus spēkus 21 kilometru garā trasē.

Kā ierasts, īpašs sacensību posms būs atvēlēts bērnu skrējienam, kurā varēs startēt mazie sportošanas entuziasti līdz 12 gadu vecumam. Arī šī 0,5 līdz 1 kilometru garā trase vedīs tikai pa smiltīm ar skaistiem skatiem jūras krastā. Ikviens dalībnieks, kurš 27. septembrī finišēs, saņems īpašu piemiņas medaļu.

Paralēli sacensībām pasākuma dalībnieki un apmeklētāji turpat Majoru pludmalē varēs baudīt arī dažādas radošas un aktīvas izklaides aktivitātes, muzikālus priekšnesumus, kā arī vērot grandiozu uzvarētāju apbalvošanu, jo ik gadu pasākumā startē arī pazīstami augstas klases skrējēji un Latvijas rekordisti. Sacensību uzvarētāji saņems balvas no organizatoriem un svētku atbalstītājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.