Menu
 

Ieguldot 3,8 miljonus eiro, paplašināts loģistikas centrs Mārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Nepilna gada laikā, ieguldot 3,8 miljonu eiro lielas investīcijas, nekustamo īpašumu attīstītājs "Lumi Capital" ir būtiski palielinājis Plieņciema ielas loģistikas kompleksu Mārupē. Jaunās augstas kvalitātes noliktavu telpas 6300 kvadrātmetru platībā ir nodotas nomniekam – uzņēmumam "Inter Cars", kas nodarbojas ar automašīnu rezerves daļu vairumtirdzniecību un uz ilgtermiņa līguma pamata telpas nomāja jau iepriekš, informē uzņēmuma "Mapri būve" pārdošanas vadītājs Latvijā Artūrs Sausiņš.

"Loģistikas kompleksa paplašināšanas laikā ņēmām vērā visas pastāvīgā nomnieka intereses un vajadzības, kā arī dominējošās tendences loģistikas pasaulē," stāsta "Lumi Capital" vadošais partneris Raiko Uri. "Esam gandarīti par paveikto – komplekss ir plašs, moderns, tam ir lieliska atrašanās vieta, un esam droši, ka īpašuma vērtība pieaugs un ieguldījumi atmaksāsies."

Būvdarbus veica "Mapri Ehitus OÜ" meitasuzņēmums Latvijā "Mapri būve", un darbi sākās pagājušā gada septembrī. "Viss noritēja pēc plāna, un darbi tika pabeigti laikā. Ar prieku varam teikt, ka sadarbība starp visām pusēm noritēja raiti un esam ļoti apmierināti ar gala rezultātu," apstiprina Artūrs Sausiņš, "Mapri būve" pārdošanas vadītājs. Paplašināšanās laikā kompleksam tika pievienotas divas noliktavas, divas uzglabāšanas zonas ar nojumi un asfaltēta platība papildu autostāvvietām – ēkas apjoms palielinājās par 40%, un tagad Plieņciema loģistikas centra platība ir 15 400 kvadrātmetri, norāda A.Sausiņš.

"Inter Cars Latvija" izmanto Plieņciema centru kā loģistikas bāzi kopš 2013.gada. Ja pirms paplašināšanās uzņēmums aizņēma 3710 kvadrātmetrus lielu platību, tad tagad nomniekam ir pieejami 10 600 kvadrātmetri. "Tā kā vēlējāmies paplašināt savu darbību un padarīt reģionālo apkalpošanu efektīvāku, jau labu laiku izjutām nepieciešamību pēc plašākām telpām," saka "Inter Cars" pārstāvis un valdes loceklis Kaspars Viļumsons. "Plieņciema centrs kļūs par mūsu centrālo noliktavu Baltijā, no kurienes mēs apkalposim Igauniju, Latviju un Somiju," uzsver K.Viļumsons.

Atrašanās vieta uzņēmumam, kas nodarbojas ar automašīnu preču vairumtirdzniecību, ir ļoti labvēlīga. Loģistikas centrs atrodas netālu no Kārļa Ulmaņa gatves Rīgā un divu kilometru attālumā no Rīgas lidostas, nodrošinot labu savienojumu gan ar gaisa, gan arī sauszemes transportu. "Noliktavas paplašināšana ir svarīgs solis, lai sasniegtu stratēģiskā biznesa plāna mērķi. No transportlīdzekļu rezerves daļu un auto remontdarbnīcu aprīkojuma vairumtirgotāja vēlamies kļūt par visaptverošu loģistikas pakalpojumu sniedzēju, kas apkalpo autoservisus un piedāvā pakalpojumus ar papildvērtību, piemēram, autoparka pārvaldību uzņēmumiem. Ar jauno, paplašināto loģistikas centru mēs esam ceļā uz to," uzsver K.Viļumsons.

"Lumi Capital" iegādājās Plieņciema centru 2019.gada pirmajā pusē sadarbībā ar privātajiem investoriem. Ēkas vērtība ir labā atrašanās vieta, līdz ar to tā piesaista dažādu loģistikas uzņēmumu interesi. Papildus "Inter Cars" grupai ēkas pastāvīgais nomnieks ir arī "Deutsche Post DHL" grupas uzņēmums, vēsta A.Sausiņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.