Menu
 

Lietuvas Seima vēlēšanās uzvarējuši opozīcijā esošie konservatīvie, kas varētu veidot koalīciju ar liberālām partijām

  • Autors:  LETA/BNS

Lietuvas Seima vēlēšanās ir uzvarējusi opozīcijā esošā konservatīvā partija "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", kas varētu veidot valdošo koalīciju ar divām liberālām partijām, liecina vēlēšanu otrās kārtas rezultāti pēc balsu saskaitīšanas visos 1914 balsošanas iecirkņos.

Saskaņā ar šiem rezultātiem "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" vēlēšanās nodrošinājusi sev 50 Seima deputātu mandātus, bet pašlaik valdošā centriskā Zemnieku un zaļo savienība - 32 mandātus.

Konservatīvo potenciālie koalīcijas partneri ir Lietuvas Republikas liberāļu kustība un Brīvības partija, kas ieguvušas attiecīgi 13 un 11 mandātus. Šīm trim partijām kopā ir 74 no 141 Seima deputātu mandāta. Abu liberālo partiju vadībā ir sievietes.

Lietuvas Sociāldemokrātu partija ieguvusi 13 mandātus, bet Viktora Uspaskiha vadītā populistiskā Darba partija - 10 mandātus.

Pašreizējā valdošajā koalīcijā ietilpstošā "Lietuvas poļu vēlēšanu akcija-Kristīgo ģimeņu savienība" ieguvusi trīs mandātus, un tikpat daudz mandātu ieguvusi arī cita pašreizējās valdošās koalīcijas partija - Lietuvas Sociāldemokrātu darba partija.

Pa vienam mandātam ieguvušas partija "Brīvība un taisnīgums" un Lietuvas Zaļo partija. Četrus mandātus ieguvuši neatkarīgi deputāti.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.