Menu
 

Dziedātāja Melita Rozentāle Malaizijā peldējusi kopā ar haizivīm Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pagājušajā nedēļā klajā nāca jaunās dziedātājas Melitas Rozentāles singls “Tikai uz brīdi”, kas tapis, sadarbojoties ar komponistu un producentu Jāni Ķirsi un šā gada Latvijas Literatūras gada balvas laureātu dzejnieku Jāni Vādonu. Dzejoli M. Rozentāle atradusi J. Vādona dzejoļu krājumā “Pagaidām iesāpas elpa”.

“Dzejoļa saturs un zīmīgie vārdi “mūžīgi mūžos vai tikai uz brīdi” uzrunāja mani. Nosūtīju to komponistam Jānim Ķirsim, kurš šo dzeju ietērpa muzikālā noformējumā,” teic Melita Rozentāle. Dziesmai tapis arī videoklips, kuru veidojuši režisors Artūrs Zeps un operators Kaspars Krauze.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Ekstrēmākā, šķiet, bija snorkelēšana ceļojuma laikā Malaizijā – kopā ar citiem lēkt ūdenī un censties ieraudzīt haizivis. Kādas četras redzēju – papeldēja pāris metru attālumā no manis. Lai gan ekskursijas vadītājs teica, ka šajos ūdeņos peld haizivis, kas neuzbrūk cilvēkiem, tomēr ticēt uz vārda tagad liekas pārgalvīgi, un nezinu, vai vēlreiz to atkārtotu. Ja nu kāda haizivs tomēr ir izsalkusi? 

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Vienu no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē piedzīvoju šovasar. Bildinājums. Detaļas lai paliek noslēpumā.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Ja runājam par dziedāšanu – tā ir sirdslieta, tādēļ tai nav jāmeklē iedvesma. To darot, drīzāk gūstu pašu iedvesmu, prieku. Vispār man laikam ir maz tādu darbu, kam vajag saņemšanos un iedvesmas meklēšanu, jo lielākoties sanāk darīt lietas un darbiņus, kas priecē un iedvesmo. Vienīgais darbs, kurš šobrīd nāk prātā un kam vajag iedvesmu, ir trauku mazgāšana. Esmu piefiksējusi, ka, ja fonā skan forša mūzika, kurai padziedāt līdzi, trauku mazgāšana paiet vienā mirklī un nesāpīgi. Citreiz aizmirstu ieslēgt mūziku, un tad gan liekas, ka tas darbiņš neiet uz priekšu un velkas mūžību. Dzīve ar mūziku vispār ir daudz lustīgāka.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Pastaigas svaigā gaisā ar mājas mīluļiem. Dienu sākt ar smaidu un saņemt dienišķo dzejas devu.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Pēdējā laikā – adīšana pustumsā braucošā mašīnā un bulciņu cepšana pēc astoņiem vakarā un knakstīšanās ap tām. Bet – ak, kurš gan spēj turēties pretī svaigi ceptām bulciņām?!  Un tad jau vairs nav nozīmes, cik tas pulkstenis rāda.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Nav nekā svarīgāka šajā pasaulē par ģimeni.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Man patīk trilleri, detektīvromāni vai biogrāfijas, dokumentālās filmas. Taču – katram ir sava gaume, intereses, tāpēc atturēšos ko ieteikt.

Kādu mūziku klausāties?
Ikdienā mājās pārsvarā skan radio vai plašu atskaņotājs, līdz ar to daudz sanāk klausīties vecos gabalus gan no latviešu, gan krievu, gan instrumentālās mūzikas, jo ir daudz veco plašu. Man vispār ļoti patīk 80. un 90. gadu mūzika. Rezumējot – tā pārsvarā ir popmūzika, hiphops, indie, džezs, alternatīvā mūzika.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Neviena kafejnīca nespēj izkonkurēt pikniku Pērses upes krasta pļaviņā!

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šeit un tagad ir vislabākā vieta un laiks, kurā dzīvot.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.