Menu
 

Ķekavietis Nauris Miezis: Mūsu olimpiskie mērķi nav mainījušies

  • Autors:  LETA
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlasei mērķis - Tokijas olimpiskās spēles - nav mainījies, sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) uzsver viens no komandas spēlētājiem Nauris Miezis.

Latvijas labākā 3x3 basketbola komanda "Rīga" Pasaules tūres ceturtajās posmā Dohā uzvarēja visās piecās spēlēs, izcīnot šosezon otro "Masters" titulu un izvirzoties pirmajā vietā Pasaules tūres kopvērtējumā. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Miezi, kurš gan pats par MVP nosauc visu komandu.

Latvijas komandai finālmačā ar principiālajiem sāncenšiem Serbijas komandu "Liman" izdevās atspēlēties no 13:19 un 15:20, uzvarot ar 21:20. Miezis atzīts, ka 3x3 basketbolā tā bieži nenotiek.

"Neizlikšos par lielo optimistu - galotnē nedomāju, ka varam ko glābt. Labi, ka ir tāds Edgars Krūmiņš, kurš pēdējā minūtes pārtraukumā mūs sapurināja, ka nekas vēl nav zaudēts. Patiešām - mums tajā situācijā vairs nebija, ko zaudēt, tāpēc darbojāmies bez lieka stresa. Viens veiksmīgs uzbrukums, laba aizsardzība, vēl viens uzbrukums..." LBS citē Mieža stāstīto.

Kā secina Miezis, serbi gribējuši uzvaru nodrošināt ar metienu no distances.

"Kāņem vērā, ka iepriekšējie punkti viņiem nebija nākuši viegli, un bija sakrājies nogurums. Bijām viņus "piebeiguši", bet pašiem vēl pietika enerģijas, lai varētu "ielikt otrajā robā". Apstiprinājās, ka ikvienā spēlē agresivitāti jāsaglabā līdz pašām beigām - tad iespējami dažādi pavērsieni," uzsver Miezis.

Uzvaras divos "Masters" posmos apstiprinot to, ka treniņu process bija pareizi saplānots un īstenots.

"Treniņos atlaides neesam devuši ne sev, ne B sastāva puišiem, ar kuriem regulāri sparingojam. Garlaicīgi nav bijis. Protams, gribētos vairāk spēlēt un piedalīties turnīros, bet šai ziņā visi esam vienādos apstākļos," atklāj Miezis.

Basketbolists stāsta, ka izolācijas režīms Dohā bija drakoniskāks nekā iepriekš Ungārijā.

"Uzreiz pēc ielidošanas Dohā nodevām Covid-19 testu un, viesnīcā gaidot rezultātus, trīs dienas nevarējām iziet no savas istabiņas. Ne soli - pat nevarējām apcienot komandas biedrus blakus numurā. Ēdienu nolika pie durvīm," atceras Miezis.

Basketbolisti sevi formā uzturējuši, sazinoties "Zoom" ar treneri un darot visu to, ko vien istabā var izdarīt.

"Kad pēc trim dienām tikām laukā, pirmajā brīdī apdullām no svaigā gaisa. Stundu patrenējāmies laukumā un sajūtas sāka atgriezties. Silts bija - termometrs rādīja 35 grādus. Bet pieredze liecina, ka karstā laikā spēlējam labi. Neesam nekādi vēsie latvieši," stāsta Miezis.

Covid-19 ietekmēja arī Dohas turnīra norisi, jo Hārlemas komandā tika konstatēta inficēšanās, tāpat Serbijas vienība "Ub" palika bez diviem spēlētājiem.

"Hārlemieši palika trijatā un, lai varētu piedalīties, iesaistīja vietējos. Tas ietekmēja rezultātus. Visi mūsu pretinieki gan bija pilnos sastāvos," teica Miezis.

Visas spēles līdz finālam latvieši uzvarēja pārliecinoši, tajā skaitā ar 21:13 pusfinālā pārspējot Lietuvas vadošo vienību "Utenas".

"Varbūt to stiprina iepriekš uzkrātā pieredze, varbūt treniņos paveiktais darbs un iepriekšējo rezultātu stiprinātā ticība, ka ejama pareizā virzienā. Turklāt lietuviešiem gribējām atriebties par Ungārijā piedzīvoto zaudējumu. Par pusfināla galveno varoni kļuva Edgars Krūmiņš, kurš no tālienes iešāva visu, ko vajadzēja. Būtu prasījuši man - šoreiz turnīra MVP balvu būtu piešķīris Edgaram," skaidroja Miezis.

Latvijas komandai 18. un 19.decembrī Džidā paredzēts Pasaules tūres finālposms.

"Saskaņā ar Latvijā spēkā esošajiem noteikumiem, kāds laiks jāpavada pašizolācijā. Tad turpināsim treniņus un decembra sākumā dosimies uz treniņnometni Saūda Arābijā. Pamainīsim vidi, iegūsim jaunas emocijas," saka Miezis.

Viņš gan šobrīd nevar atbildēt uz to, kāds būs sagatavošanās process olimpiskajai kvalifikācijai.

"Uz šo jautājumu varētu atbildēt tikai treneri vai LOV speciālisti. Paši tik tālu uz priekšu neskatāmies, koncentrējoties nākamajam turnīram. Bet, protams, mūsu olimpiskie mērķi nav mainījušies, lai arī pandēmijas dēļ pārcēlušies gadu uz priekšu," atzīmē Miezis.

Covid-19 pandēmijas ietekmētajā sezonā Pasaules tūrē ir tikai piecas sacensības. No tām trīs augustā un septembrī notika Debrecenā, kur vienā no posmiem "Riga" svinēja uzvaru, bet pārējos divos apstājās pusfinālā un ceturtdaļfinālā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.