Menu
 

Onkoloģijas pacientiem pieejams katoļu bezmaksas atbalsta tālrunis

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Decembrī sācis darboties bezmaksas atbalsta tālrunis onkoloģijas pacientiem "Sirsnīgas sarunas", kuru nodrošina biedrība "Svētās ģimenes māja", aģentūra LETA uzzināja Romas katoļu baznīcā.

Plānots, ka bezmaksas tālrunis "20 000 466" darbosies katru dienu no plkst.9 līdz 18, un "ar zvanītājiem sarunāsies sirsnīgi un zinoši brīvprātīgie", uzsvēra baznīcā.

Tālruņa idejas autori norāda, ka stingrās karantīnas laikā biedrības brīvprātīgo kustība onkoloģijas pacientu atbalstam ir aktīvi iesaistījusies dažādās aktivitātēs, kuras iepriecina un atbalsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centra pacientus.

Karantīnas apstākļos daudzi pacienti jūtas vientuļi un noraizējušies, tāpēc viņiem palīgā nāks pieredzējuši un zinoši brīvprātīgie - sociālie un medicīnas darbinieki, juristi, ekonomisti, psihologi, teoloģijas zinātņu pārstāvji, dažādu konfesiju kristieši un onkoloģijas pacienti, kuri atbildēs uz ienākošajiem zvaniem, atklāja katoļu baznīcā.

"Svētās ģimenes mājas" brīvprātīgo kustībai jau vairākus gadus esot pieredze atbalsta komunikācijā ar cilvēkiem, kuriem ir onkoloģiska saslimšana. Šobrīd 22 pieredzējuši konsultanti esot gatavi sarunāties par dažādiem jautājumiem, kuri skar fizisko un emocionālo veselību, un garīgi atbalstīt tos, kam tas ir svarīgi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.