Menu
 

Ķekavas novadā Lielās talkas dienā notiks vides akcija "Iestādi koku"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai, Lielās talkas dienā, 24.aprīlī, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kura norisināsies jau otro gadu un kuras mērķis arī šogad Ķekavas novadā ir apzaļumot daudzdzīvokļu māju pagalmus. Iedzīvotāji vides akcijai “Iestādi koku” var pieteikties no 1. līdz 16.aprīlim.

Akcijas "Iestādi koku" laikā pagājušajā gadā, piedaloties gan iedzīvotājiem, gan pašvaldības darbiniekiem, tika iestādīti 63 koki un dekoratīvie krūmi. Arī šogad ikviens ir aicināts piedalīties pašvaldības rīkotajā akcijā un padarīt zaļāku vidi sev apkārt. Ņemot vērā ārkārtējās situācijas ierobežojumus, šogad stādīšana notiks individuāli, bez pulcēšanās un ievērojot drošu distanci, tāpēc pašvaldības pārstāvji mudina iedzīvotājus doties apzaļumot savu apkārtni ne vairāk kā divatā, ievērojot distanci, vai vislabāk kopā ar cilvēkiem no vienas mājsaimniecības.

Šīs akcijas laikā pašvaldība dāvinās iedzīvotājiem koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņus koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai. Lai apkārtni padarītu krāsaināku un skaistāku, šogad pārsvarā tiks stādīti košumkrūmi – forsītijas, spirejas, ceriņi, rododendri, veigelas un hortenzijas.

No 1. līdz 16.aprīlim par savu ideju un vēlamo stādīšanas vietu ir jāsazinās ar pašvaldības vides speciālistiem, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai papildu jautājumu gadījumā zvanot pa tālr. 26417724. Kopā ar speciālistiem atbilstoši novada labiekārtošanas plānam tiks atrasts labākais risinājums – kur stādīt, cik un kādas koku vai dekoratīvo krūmu šķirnes izvēlēties. Speciālisti pastāstīs, kā pareizi iestādīt kociņu, lai tas labāk iesakņotos.

Satikties ar pašvaldības speciālistiem, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, var norunātajā laikā un vietā no 20. līdz 24.aprīlim, lai saņemtu koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņus koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai. Pašvaldības pārstāvji mudina kļūt par iestādīto stādu draugiem, būt atbildīgiem par šo kociņu laistīšanu, kamēr tie iesakņosies un varēs paši par sevi pastāvēt.

Iedzīvotāji tiek arī aicināti dalīties ar labo darbu savā "Instagram" kontā vai "Facebook" lapā, pierakstot klāt tēmturus #Ķekavasnovadsaug un #iestādikoku. Pieci interesantāko fotogrāfiju autori saņems dāvanas no Ķekavas novada pašvaldības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.