Menu
 

Ķekavas novada pašvaldība pieteiksies uz valsts līdzfinansējumu A7 veloceliņa izbūvei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība iesniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) investīciju projekta  pieteikumu par gājēju ceļa un veloceliņa izbūvi gar autoceļu A7, lai pretendētu uz valsts līdzfinansējumu projekta realizēšanai, informēja novada domē.

Veloceliņš Kekava-Katlakalns  gar autoceļu A7 (no Pliederu ielas Ķekavā līdz Pļavniekkalna ielai Katlakalnā) ir pats apjomīgākais un sarežģītākais projekts, jo plānotā veloceliņa trase aptuveni 5,4 km garumā daudzviet skar privātīpašumus un VAS “Latvijas Valsts ceļi” un AS “Sadales tīkls” atbildības zonu. Lai paātrinātu šī veloceliņa izbūvi, veloceliņa darbi tika sadalīti vairākos īstenošanos posmos.

Šobrīd būvdarbi jau sākušies pirmajam veloceliņa posmam nepilnu 400 metru garumā – no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās. Šis posms Ķekavā tika izdalīts kā atsevišķs būvprojekts, jo tā ir kritiskākā vieta visā kopējā veloceliņa garumā un ir bez esošas gājējiem piemērotas infrastruktūras. Savukārt atlikušajiem A7 veloceliņa posmiem šonedēļ noslēgsies projektēšana. 

Lai varētu pilnībā īstenot gājēju ceļa  un veloceliņa izbūvi gar A7,  Ķekavas novada pašvaldība izmanto iespēju konkurēt ar citām pašvaldībām valsts granta piesaistē pašvaldībai svarīgu investīcijas projektu realizēšanai, proti, pašvaldība vēlas pretendēt uz valsts finansējumu augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem, kas būtu vairāk kā 1 miljons eiro jeb 85% no  veloceliņa projekta  realizēšanas izmaksām  2021. un 2022. gadā. Pašvaldība šajos gados savā budžetā šim projektam ir ieplānojusi aptuveni 184 000 eiro.

Kopējā veloceliņu tīkla koncepcijā iecerēts, ka veloceliņš tiek izbūvēts Rāmavā gar autoceļu V2 un  gar autoceļu A7 no Ķekavas līdz Katlakalnam. Tāpēc arī šogad aktuāls ir veloceliņu jautājums, un šim mērķim ir atvēlēti līdzekļi arī Ķekavas novada pašvaldības budžetā. 2021. gadā tiks pabeigti pērn uzsāktie apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa izbūves darbi gar autoceļu V2 (no Mazās Rāmavas ielas Valdlaučos līdz Egļu ielai Katlakalnā), šim mērķim pašvaldības budžetā piešķirti vairāk kā 320 000 eiro, bet šī veloceliņa tālākā posma projektēšanai atvēlēti 40 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.