Menu
 

Vēl pieci Pierīgas tūrisma pakalpojumu sniedzēji saņem "Gājējam draudzīgs" zīmi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - LLTA Ilustrācija - LLTA

Trešajā “Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly” komisijas sēdē pieņemts lēmums zīmi piešķirt 53 Latvijas uzņēmumiem, kuri atbilda “Gājējam draudzīgskritērijiem. To vidū ir arī pieci uzņēmumi Pierīgā – kempings “Lakeside” Siguldas novadā, viesu nams “Jaunstūrīši”, atpūtas komplekss “Mazpipari” un viesu nams “Abzaļi” Ādažu novadā, kā arī Jūrmalas tūrisma informācijas centrs.

Latvijas Lauku tūrisma asociācijā “Lauku ceļotājs” vēsta, ka došanās pārgājienos ir lielisks veids, kā iepazīt Latvijas dabu. Latvijā ir arvien plašākas iespējas izmantot “Gājējam draudzīgu” uzņēmumu pakalpojumus, tādējādi padarot pārgājiena pieredzi pēc iespējas pozitīvāku, un kājāmgājējiem radītu sajūtu “es šeit esmu gaidīts, mani šeit sapratīs”.

“Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly” zīme parāda, ka uzņēmējs saprot un respektē kājāmgājēju vajadzības, ka šeit viņi ir gaidīti. Uzņēmējs piedāvā kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram, informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu ekipējumu.

Latvijā zīmi piešķir komisija, kurā ir 13 dalībnieki – gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Šo zīmi var saņemt jebkurš uzņēmējs - tūrisma pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus – ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali u.tml. Šobrīd šo zīmi Latvija saņēmuši 157 uzņēmumi.

Pierīgā iepriekš šo zīmi jau saņēmis brīvdienu dzīvoklis "Pabažu stacija" un Saulkrastu tūrisma informācijas centrs Saulkrastu novadā, Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs “Gūtmaņala”, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs, Krimuldas muiža un kempings "Siguldas pludmale" Siguldas novadā, atpūtas parks “Rāmkalni” Inčukalna novadā, restorāns un kempings “Neptūns” Jūrmalā, viesu nams “Aivari” Inčukalna novada Krustiņos, viesnīca “Baltvilla” Garkalnes novada Baltezerā, peintbola parks un kempings “Bušas” Saulkrastos, etnogrāfiskais viesu nams “Gungas” Ādažu novadā, alus un vīna degustāciju darbnīca “Turkalnes muiža” un atpūtas komplekss “Turbas” Ikšķiles novadā, “Ziedlejas” Siguldas novadā, viesu nams “Zvīguļi” Inčukalna novada Gaujā, kā arī kempings, viesu nams un atpūtas komplekss “Leiputrija” Ādažu novadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.