Menu
 

Dailes teātris jauno sezonu iesāks ar diviem jauniestudējumiem

  • Autors:  Una Griškeviča
Dailes teātris jauno sezonu iesāks ar diviem jauniestudējumiem publicitātes

Atklājot 2018./2019.gada sezonu, Dailes teātris skatītājiem piedāvās divus jauniestudējumus – jau sestdien, 1.septembrī, būs iespēja noskatīties jauniestudējumu ģimenei divos cēlienos – Justīnes Kļavas lugas “Planēta Nr. 85” iestudējumu, ko veidojis režisors ir Dmitrijs Petrenko. Savukārt 19.septembrī Mazajā zālē varēs noskatīties Tenesija Viljamsa lugas “Kaisles vilciens” jauniestudējumu Regnāra Vaivara režijā.

Par sestdienas pirmizrādi režisors Dmitrijs Petrenko stāsta: “Kāds puisis iemanto brīnumainu iespēju ceļot laikā. Šajā ceļojumā viņš satiek savus vecākus un vecvecākus. Satiek savu pagātni un savus senčus – lai atrastu ceļu atpakaļ pats pie sevis un savas būtības. Un saprastu, cik brīnišķīga un vērtīga patiesībā ir viņa dzīve. Šis ir stāsts bērniem un viņu vecākiem.”

Izrādē spēlēs aktieri Gints Andžāns (Krišjānis), Mārtiņš Počs (Andris), Ērika Eglija (Dace), Dārta Daneviča (Annija / Meitene Pioniere), Niklāvs Kurpnieks (Edgars / Kaķis Indriķis), Olga Dreģe (Herta Vīlipsone), Ivars Auziņš (Artūrs / Leonīds Brežņevs), Artūrs Dīcis (Zigmārs / Čeburaška), Sarmīte Rubule (Mārīte / Sieviete no pūļa).

Par 19.septembra pirmizrādi režisors Regnārs Vaivars teic, ka izrāde top pēc Tenesija Viljamsa lugas “Ilgu tramvajs” motīviem un ir viens no pazīstamākajiem amerikāņu dramaturga darbiem, kas 1948.gadā saņēmis Pulicera prēmiju.

“Blanšai nav ne darba, ne iztikas līdzekļu, taču viņas bagātā fantāzija tiecas uz visu skaisto un izsmalcināto – pat ja tā būtu tikai nožēlojama imitācija. Savukārt Stenlijam ir vienkāršas intereses, un Blanšas sapņi viņu kaitina. Viņi ir divi pretstati, un konflikts starp viņiem ir neizbēgams un nežēlīgs. Kad sentimentālai sapņainībai pretī stājas skarba brutalitāte, atliek izvēlēties – saņemt visu drosmi, lai skatītos acīs realitātei, vai arī palikt savā sapņu pasaulē.”

Lomās: Anete Krasovska (Blanša), Ieva Florence (Stella), Gints Grāvelis (Stenlijs Kovaļskis) un Kaspars Zāle (Mičs).

Izrādes vizuālo noformējumu veido režisors Regnārs Vaivars kopā ar scenogrāfu Tomu Grīnbergu, kostīmu māksliniece ir Madara Botmane, bet gaismu mākslinieks – Harijs Zālītis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.