Menu
 

Ķekaviešu pārstāvētā 3x3 basketbola komanda ''Rīga Ghetto Basket'' piedzīvo zaudējumu Pasaules tūres posma finālā

  • Autors:  LETA
Ķekaviešu pārstāvētā 3x3 basketbola komanda ''Rīga Ghetto Basket'' piedzīvo zaudējumu Pasaules tūres posma finālā basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar LBL otrās divīzijas čempionvienības BK "Ķekava"/"Optibet" spēlētājiem Nauri Miezi un Agni Čavaru, kā arī Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā piektdien piedzīvoja neveiksmi Ungārijas pilsētā Debrecenā notiekošā Pasaules tūres "Masters" posma finālā.

Ar trešo numuru izliktā Latvijas komanda ar 10:21 pārliecinoši zaudēja Serbijas vienībai "Novi Sad", kas sacensībās izlikta ar pirmo numuru.

Latvijas komanda kāda "Masters" līmeņa posma finālā spēlēja pirmo reizi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pusfinālā "Rīga Ghetto Basket" ar 21:18 uzveica serbu vienību "Liman", kas bija izlikta ar otro numuru un ir pagājušā gada Debrecenas posma uzvarētāja. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas komanda ar 21:12 pārliecinoši apspēlēja turnīra desmito numuru "Vrbas" no Serbijas.

Pirms tam pirmajā C grupas mačā "Rīga Ghetto Basket" komanda ar 20:17 uzveica ar septīto numuru izlikto "Gagarin" no Krievijas, bet otrajā grupas cīņā Latvijas vienība ar 21:14 pārspēja "Belgrade" no Serbijas, kam piešķirts sestais numurs. Ar divām uzvarām divās spēlēs "Rīga Ghetto Basket" guva panākumu grupā, tādējādi droši sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Savukārt kvalifikāciju nepārvarēja cita Latvijas vienība "ZKalns", kuras sastāvā bija Rihards Kuksiks, Artūrs Strēlnieks, Kārlis Večens un Andris Epners. Tā vispirms ar 22:7 sagrāva "Peterborough" no Lielbritānijas, bet pēc tam pēdējās sekundēs ar 20:21 zaudēja "Gagarin" basketbolistiem.

Šī bija pirmā reize vēsturē, kad vienā Pasaules tūres posmā piedalījušās divas Latvijas komandas.

"Rīga Ghetto Basket" piedalījās arī šīs sezonas pirmajā "Masters" posmā Kanādā, taču cieta zaudējumu abās spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Pēc tam nākamajos divos posms vienība nestartēja, bet pagājušajā nedēļā tā sasniedza pusfinālu Šveices pilsētā Lozannā.

Šogad "Rīga Ghetto Basket" komanda četras reizes uzvarējusi "Challenger" sērijas turnīros, kā arī trīs reizes izcīnījuši trešās vietas.

Tikmēr Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri un desmit "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.